Onze

historie.

Oprichting

V.V. S.G.V. is op 1 mei 1941 opgericht, maar vindt haar oorsprong al in de jaren twintig van de 20e eeuw. In Schildwolde werd tot die tijd namelijk gevoetbald onder de naam Woldjer Boys. De voetbalvereniging sloot zich in 1941 aan bij de Schildwolder Gymnastiek Vereniging, hier komt ook de naam S.G.V. in beginsel vandaan. 57 jaar maakte de voetbaltak deel uit van deze omnivereniging, maar in 1998 werd de voetbalafdeling weer zelfstandig. Ook werd afscheid genomen van de betekenis van de afkorting S.G.V. en staan deze tegenwoordig voor Sportiviteit Gezelligheid en Voetbal. Belangrijke begrippen die bij de vereniging uit Schildwolde hand en hand gaan.

Sportief hoogtepunt

Het 1e elftal beleefde haar sportieve hoogtepunt in de 2e klasse. Zij promoveerde in het seizoen 2003/2004 en hebben vervolgens 6 jaar lang in deze klasse gevoetbald. Bij de jeugd zijn er door de jaren heen veel hoogtepunten geweest met kampioenschappen, voetbalkampen en toernooizeges.

Heden

De club zit op dit moment rond de 230 leden. De laatste jaren zit er een stijgende lijn in het leden aantal. De kern van onze leden komt uit Schildwolde, Hellum en Slochteren. De vereniging heeft een sociale functie binnen deze dorpen. Naast het voetbal worden er ook diverse andere activiteiten georganiseerd. Zo is er een maandelijkse klaverjascompetitie en een jaarlijks terugkerend koppel dart toernooi.

v.v. SGV
Sportpark onder de Juffer

Singel 2

9626 BM Schildwolde

v.v. SGV
Sportpark onder de Juffer

Singel 2

9626 BM Schildwolde

v.v. SGV
Sportpark onder de Juffer

Singel 2

9626 BM Schildwolde