Nieuws

SGV Nieuwsbrief zomereditie 2020

By 17/08/2020No Comments

Voor u ligt de zomereditie van onze nieuwsbrief. Door middel van deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van de zaken die op dit moment spelen bij onze club.

Samenvatting voetbalcompetitie
Zoals jullie allemaal weten is de competitie halverwege maart gecanceld vanwege de coronacrisis.
Een bijzondere situatie dat de velden leeg bleven, maar gezondheid gaat altijd boven alles.
Gelukkig heeft de jeugd de trainingen in april kunnen hervatten en ook de senioren mochten in mei de 1,5 meter trainingen weer oppakken.
Laten we hopen dat we in september de nieuwe competitie weer op kunnen pakken.

Bestuur
Henk Fokkema en Mandy Kroeze hebben  in de winterstop aangegevendat zij na dit seizoen hun werkzaamheden neer zullen leggen. We zijn in de afgelopen maanden dan ook druk bezig geweest om een geschikte kandidaat te zoeken voor het voorzitterschap en iemand die zich bezig wil houden met kantinezaken.
Voor de rol als voorzitter kunnen we jullie melden dat wij naar onze mening een zeer geschikte kandidaat hebben gevonden in de persoon van Mike Roelfsema. Mike is al een aantal jaren betrokken bij de club als ouder en heeft hierdoor de afgelopen jaren vanaf de zijlijn mee kunnen kijken naar SGV als organisatie zijnde. Het voorzitterschap is voor Mike niet onbekend en mede hierdoor, maar ook zeker door zijn enthousiasme, zien wij een mooie samenwerking met hem tegemoet de komende jaren.
Mike zal vanaf nu het stokje overnemen van Henk. Uiteraard zal hij tijdens de ALV in oktober nog wel officieel gekozen moeten worden.
Voor de rol van kantinezaken hebben wij helaas tot op heden niemand bereid gevonden.

Senioren
Komend seizoen zullen wij met 4 senioren teams uit komen in de competitie. SGV 1, SGV 2, 45 + en de dames. Helaas is het doek voor de 35+ gevallen voor komend seizoen. Wellicht is dit weer een optie voor de toekomst.
De dames en de 45 + spelen in hun vertrouwde samenstelling de vrijdagavond  competitie, waar de 3de helft in ieder geval altijd gewonnen word door SGV!

SGV 1 en SGV 2 zullen dit seizoen alleen op zaterdag gescheiden worden. De beide groepen zullen namelijk op de trainingen samengevoegd worden tot 1 selectie. Marcel Joostens, Michel van Loenen, Ibo Heeres, Stephan Bakker en Jasper de Vos, zullen gezamenlijk op donderdagavond gaan bepalen wie er met SGV 1 mee zal doen en wie bij SGV 2. De selectie is voor komend seizoen inmiddels weer uitgebreid met een aantal oudgedienden.
Beide trainers hebben voor komend seizoen mooie ambities met deze groep.

Jeugd
De aanwas van de jeugd zit op dit moment in een mooie groeicurve.  Komend seizoen zullen wij met 10 jeugdteams uit komen in de competitie.
Bij de jo 8 t/m de jo 12 is komend jaar een verandering op te merken ten aanzien van de competitie.
De KNVB zal namelijk tot en met de jo 12 met 4 korte competities werken ( 2 competities in het najaar en 2 in het voorjaar). Dit is om iedereen op zijn/haar niveau te laten voetballen. Het biedt ons ook de mogelijkheid tijdens het seizoen veranderingen aan te brengen t.a.v de indeling en eventueel eerder nieuwe teams te kunnen aanmelden.

Voor wat betreft de teamindeling hebben we op dit moment een voorlopige indeling uitgestuurd.
Begin augustus zullen wij opnieuw naar deze indeling gaan kijken en dan alle nieuwe aanmeldingen/verzoeken tegen elkaar afwegen om zo tot een definitieve indeling te komen.
Deze zal rond 15 augustus verstuurd worden.

We zijn blij te kunnen melden dat veel trainers besloten hebben om te blijven komend seizoen en dat we nagenoeg voor alle teams de trainers/leiders ingevuld hebben. We zijn op dit moment nog wel bezig voor een trainer voor de jo 15-1. We hebben in ieder geval 2 trainers bereid gevonden om na de zomer te starten met trainingen voor dit team, mochten wij voor die tijd geen vaste trainer hebben kunnen vinden.

Keeperstraining
Afgelopen seizoen hebben wij gebruik mogen maken van de keeperstraining van Tonnie Meijer
( Keepersklas ). Dit is zowel ons, als ook onze keepers erg goed bevallen en het plan was ook om dit voor komend seizoen door te zetten. Alleen heeft Tonnie voor komend seizoen een mooie functie aangeboden gekregen als Hoofd Jeugd Opleiding bij DVC Appingedam. Hierdoor zal hij veel in Appingedam aanwezig moeten zijn en lukt het helaas niet meer om een trainingsavond bij ons te verzorgen.
Wij gunnen dit Tonnie uiteraard, maar vinden het voor onze keepers erg jammer! We zijn inmiddels aan het rond kijken of we wellicht een andere keepertrainer kunnen vinden voor komend seizoen.

Rondom het voetbalveld
Zoals jullie wellicht gezien hebben is ons sportpark inmiddels voorzien van een nieuw hekwerk rondom de parkeerplaats. We hebben het verzoek voor een nieuw hekwerk bij de gemeente neergelegd en zij kwamen met een mooie oplossing. De gemeente kon een nieuw hekwerk leveren, maar kon daarbij de hulp van SGV goed gebruiken.
Een aantal van onze trouwe vrijwilligers hebben daarom de handen uit de mouwen gestoken en het oude hekwerk verwijdert, waarna de gemeente het nieuwe hekwerk heeft geplaatst.
Al met al een hele mooie oplossing en samenwerking tussen SGV en de gemeente met een prachtig hekwerk als eindresultaat!

Daarnaast wordt er op dit moment hard gewerkt aan de realisatie van de veldverlichting rondom ons hoofdveld. De kabels liggen er inmiddels en de verwachting zal zijn dat dit project in de zomervakantie afgerond zal worden en dat wij dus voor de nieuwe competitie gebruik kunnen maken van de veldverlichting.
We zijn erg benieuwd naar het eindresultaat!

Financiën

De contributie van kwartaal 4 is, zoals eerder aangekondigd, gewoon geïnd. Dit vanwege de onduidelijkheid over de financiële gevolgen van de coronacrisis voor onze vereniging. We lopen door de coronacrisis veel kantine-inkomsten mis, terwijl de vaste lasten gewoon doorlopen.
Op een enkeling na hebben de meeste leden op dit moment kwartaal 4 betaald, bedankt hiervoor!

Inmiddels hebben we een eenmalige tegemoetkoming schade COVID-19 van €4.000 euro mogen ontvangen van het Rijk. In de komende ALV zullen we met de aanwezige leden bespreken of er een eventuele compensatie voor het 4e kwartaal moet en kan komen.

De meeste leden betalen hun contributie via automatische incasso. Leden die nog niet via automatische incasso betalen en dit wel willen, kunnen een mailtje sturen naar [email protected] Voor ons is het administratief handig als zoveel mogelijk leden via automatische incasso betalen.

Voor wat betreft de subsidies voor de veldverlichting kunnen wij u melden dat wij tot op heden een subsidie van €25.000 euro hebben ontvangen. We hopen dat er nog meer subsidie aanvragen toegekend gaan worden, maar dit is door de coronacrisis op een laag pitje komen te staan.

Sponsorcommissie

De tijd van Corona is een lastige tijd voor de sponsorcommissie om nieuwe sponsoren te benaderen. Er zijn genoeg bedrijven die lijden onder deze crisis en die willen wij dan ook niet extra belasten. De afgelopen tijd zijn wij dan ook niet volledig actief achter nieuwe sponsoren aan gegaan.

Wel zijn wij in deze tijd lid geworden van SponsorGoals, een iniatief dat precies lijkt op het, in de eerdere nieuwsbrieven benoemde, SponsorKliks, maar dan met meer dan 2000 aangesloten webwinkels i.p.v. 600. Bij online aankopen die via de SponsorGoalspagina van SGV worden gedaan, betaalt het bedrijf een bepaald percentage van het aankoopbedrag aan SGV, maar betaalt u niks meer dan normaal! Www.sponsorgoals.nl/partner/vv-sgv
Om dit te promoten hebben we bij de woningen in Schildwolde, Hellum, Slochteren en Overschild een flyer in de brievenbus gestopt en heeft de Plus deze flyer een week lang bij de bezorgde boodschappen in gestopt. Want ook de onlinebestellingen van de Plus kunnen via deze site bestelt worden! Daarnaast is er een like, deel en winactie op Facebook en Instagram uitgezet, de gelukkige winnaar van de Alsjeblieft cadeaubon, te besteden bij meer dan 100 winkels, is gewonnen doooooorrrr: Ingrid Haverkamp! Wij nemen binnenkort contact met haar op!

Heb je een bedrijf die veel online bestelt of werk je bij een bedrijf dat veel online bestelt? Graag zouden wij daar dan mee in contact komen! Mogelijk is het een optie om gratis sponsoring van beide kanten te doen! We gaan graag in gesprek, interesse? Graag ontvangen we een mailtje op: [email protected]

Veel contracten liepen begin dit jaar of aan het einde van dit seizoen af. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van een aantal sponsoren, maar gelukkig hebben we ook veel contracten kunnen verlengen! Blij zijn wij dat wij de Promenade Poelier, Folkersma Stukadoorsbedrijf, HJ Music, Hubo Slochteren, Klus- en Timmerbedrijf Harjo Nijboer en Spithorst Schildwolde als onze sponsoren mogen behouden!

De Club van 50 is 2 nieuwe leden rijker! Het nieuwe seizoen beginnen we met een overzichtelijk bord, want deze is opnieuw bedrukt! Alle namen hebben weer hetzelfde lettertype en waar mogelijk ook dezelfde hoogte! De Club van 50 is een club mensen die SGV ieder jaar met €50,- sponsort. Ieder jaar wordt er eenmalig een vergadering van deze club overlegt en wordt door alle leden van deze club bepaald wat er met het geld in de pot wordt gedaan.
Het bord is nog niet vol, maar wat zou het mooi zijn als dit wel weer het geval is! Lid worden van de Club van 50? Stuur een mailtje naar [email protected]

Ook tijdens deze crisis hebben we toch 2 nieuwe sponsoren binnen kunnen halen! Blij zijn wij te mogen noemen dat we weer 2 nieuwe borden langs het hoofdveld hebben hangen en wel van Zonne-energie Noord en De Ramenlapper! Daarnaast sponsort De Ramenlapper ons ook door een meerdere keren per jaar de ramen te lappen en eenmaal per jaar de zonnepanelen te lappen, bedankt mannen!
De sponsorcommissie blijft zoeken naar alternatieve manieren van sponsoring. Want we moeten het natuurlijk wel zo actueel mogelijk proberen te houden! Daarom is het idee ontstaan om bij de thuiswedstrijden van het 1e elftal de wedstrijdbal te laten sponsoren. De sponsor krijgt hiervoor in de plaats, 1 zaterdag van het seizoen, media aandacht vanuit SGV. Interesse en benieuwd hoe wij dit aan willen pakken? Stuur een mailtje naar [email protected]

Last but not least! Vanaf aankomend seizoen zal de sponsorcommissie bestaan uit Jan Wolf, Marcel Joostens en Manuela Overgaauw. Met Marcel hopen we een goede aanvulling op de huidige commissie te hebben, zodat we nog meer sponsoren kunnen benaderen en behouden! Desalniettemin zijn wij ook zeker geholpen wanneer mensen met bedrijven of mensen die bedrijven kennen die willen sponsoren dit aan ons laten weten, dan pakken wij dit op en gaan we hiermee aan de slag!

Al met al gebeurd er genoeg op en rondom de voetbalvelden van SGV!Tot slot willen wij alle vrijwilligers bedanken voor de inzet van afgelopen seizoen! Geniet van jullie welverdiende vakantie en dan zien we jullie aan de start van het seizoen weer!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur vv SGV