Weer ongelukkig verlies SGV 1-0 tegen Amicitia VMC.

Na een lange winterstop en veel afgelastingen mocht SGV weer de wei in.

Gelijk een hele lastige want Amicitia is niet bepaald de favoriete tegenstander van de formatie uit Schildwolde.

SGV mistte door allerlei omstandigheden 5 spelers en het werd weer een hele puzzel voor trainer René Hulsebos om een representatief elftal de wei in te sturen de personele problemen waren zo groot dat René zichzelf wel moest opstellen.

SGV begon heel aardig aan de wedstrijd en moest eigenlijk concluderen dat SGV grote gedeeltes van de wedstrijd de bovenliggende partij was.

Kansen kreeg SGV ook, eerst was het Jos Hoeksema die geheel vrij voor de Amicitia keeper ruzie kreeg met het veld en de bal en weg grote kans.

Even later werd diezelfde Jos Hoeksema prima in de diepte aangespeeld door Willard Bos Jos nam de bal in enen maar de bal vloog helaas net over het doel.

De grootste kans was voor Robert Kluppel, Robert kapte 2 verdedigers uit in de 16 en alleen voor de doelman van Amicitia produceerde Robert een schotje dat werd gekeerd door de Amicitia keeper, in de omschakeling kreeg ook Amicitia een grote kans maar SGV keeper Dick Voorma lette goed op en keerde de bal met zijn voeten.

SGV werd voor rust nog 2 x gevaarlijk SGV kreeg een corner en het was de meegekomen Jelte Bos die de bal net over kopte en vlak voor rust was het wederom Jos Hoeksema die alleen voor de Amicitia keeper de bal niet in het lege doel kon krijgen.

SGV had met de rust al zeker met 1-2 goals voor moeten staan, kansen genoeg maar de bal moet er wel een keertje in.

Na rust hetzelfde spelbeeld SGV was de bovenliggende partij en Amicitia had het niet vandaag het heeft erg veel ambitie maar vanmiddag was het maar erg pover wat de formatie uit Groningen liet zien.

Voor SGV was het hetzelfde liedje kansen kreeg de formatie uit Schildwolde maar weer lieten de voorwaartsen het hopeloos liggen vandaag.

In de 58e minuut probeerde Jos Hoeksema het op een artistieke manier maar Jos zijn omhaal vloog net naast de verkeerde kant van de paal langs daar zat het ook niet mee.

Korte tijd later was het weer Robert Kluppel die een grote kans kreeg maar weer was het de Amicitia keeper die de bal 2 x met de voet pareerde en weer een grote kans niet benut door SGV.

In de 72e minuut een memorabel moment de geblesseerde Jasper Boonstra werd vervangen door de 49e jarige Armando Kroeze uit het 3e elftal dat geeft al aan hoe krap SGV in haar spelers zit.

Het verdiend vermeld te worden dat Armando het verdienstelijk deed.

SGV kreeg nog een hele grote kans en maar weer geen doelpunt Jelte Bos schoot de bal uit een kansrijke positie voorlangs.

Van Amicitia werd niet veel vernomen, de laatste 15 minuten werd er een aanvaller bijgezet en daardoor kreeg Amicitia een klein beetje meer overwicht in de wedstrijd.

Maar echte kansen kreeg Amicitia niet, vlak voor het einde van de wedstrijd werd een afstandsschot schitterend over getikt door SGV keeper Dick Voorma en zo bleef de 0-0 stand staan op het score bord daar waar SGV zeker recht had  op meer.

En ja zo gaat het dan vaak als je je kansen niet maakt dan doet de tegenstander het wel in de 97!!!! ste minuut was het weer de dekselse Cees Jan Diepenveen die ontsnapt was aan de aandacht van de SGV verdedigers en SGV doelman Dick Voorma omspeelde en de bal in het lege doel schoot 1-0.

Ook zuur was dat de scheidsrechter 9 minuten!!! ( 3 wissels en 2 blessures) liet doorspelen, Amicitia zal het hier denk ik wel niet mee eens zijn en zal al wel druk aan het schrijven zijn richting KNVB!

Wat een sof zo vlak voor het einde van de wedstrijd de hele wedstrijd niet gezien en in 1 actie beslist Diepeveen de wedstrijd, Amicitia blij maar het moet gezegd worden SGV kreeg hiermee veel te weinig want het had zeker 1 puntje verdiend en als er een ploeg verdiende te winnen dan was het zeker SGV.

Maar het blijkt men krijgt niet altijd wat men verdiend, maar dit was een hele zure.

Door de vele afgelastingen is het nu zo dat SGV van de komende 6 wedstrijden er 5!! thuis speelt.

Komende zaterdag wacht alweer een hele belangrijke wedstrijd wanneer Corenos op bezoek komt in Schildwolde.

Sportpark de Juffer Aanvang 14.30 uur.

X