SGV 3 wint 1e competitiewedstrijd!

Na wat oefenwedstrijdjes tegen VVK en het 2e elftal en een bekercompetitie met wisselend resultaat begint nu het echte werk.

Door aankopen binnen de selectie uit verschillen de windstreken uit het land (Noordbroek, Assen ,Zwolle) houden we als verzamelpunt vandaag maar de kantine van wildervank aan. Na een helle ochtend regen was het daar redelijk weer, bewolkt met af en toe een zonnetje. Na het tellen van alle benen en dat te delen door 2 kwamen we tot de conclusie dat we met 13 man waren. Aangezien de coach de hele nacht had wakker gelegen, geen idee of het kwam van het maken van de opstelling.

In de kleedkamer hing een goede gespannen sfeer, we willen winnen na wat gelijke spelen en 3 nederlagen in de beker, voor een aantal is de geur van overwinning lang geleden… Om over “die lucht” in een hoekje van de kleedkamer maar niet te spreken. Evacuatieplan in werking en iedereen op hun eigen snelheid naar het veld. Na de warming up gaat iedereen naar het verzamelpunt (voor de dug-out op het kunstgras), de opstelling word verteld.

De spanning stijgt, de fluit gaat en we gaan los, de bal gaat rustig heen en weer, even aftasten wat Wildervank binnen de lijnen heeft gebracht. Tik, tik, tik de bal rolt, terug gespeedl op Edzo maar door een oneffenheid op het veld krijgt de bal een raar stuitje. Oh nee hij krijgt hem niet onder controle, hij schiet de bal tegen de tegenstander en de bal rolt over de lijn. 1-0 ,dit was niet de start die we in gedachten hadden, maar iedereen is nu wel wakker. Weer aftrap en het zelfde concept. Tik tik tik. Het ging beter lopen. Na een paar keer de spitsen goed voor het doel te hebben vrijgezet zonder resultaat (er moest even aan het kunstgras gewend worden) krijgt Martijn een steekpass vanaf het middenveld en kan vrij doorlopen op de keeper, achter na gezeten door de laatste man schiet hij tegen de voet van de keeper. Weer een kans mis denken we. Maar de bal stuit op en de speler van Wildervank slaat de bal volgens de scheidsrechter (die overigens uitstekend floot) weg uit de 16 meter. PENALTY deze word zonder moeite binnen geschoten door Robert die teven weer even voor een supporter gezorgd (voetbalt toch altijd lekkerder wanneer er wat supporters mee zijn naar een uitwedstrijd). 1-1. Wildervank trapt af. Wij hebben de stand gelijk getrokken, en hadden het gevoel dat het moest kunnen. We waren beter en hadden meer uitgespeelde kansen maar ja, ze moeten wel in het netje, en niet tegen de keeper, naast en voorlangs. Tja iedereen moet wennen aan het kunstgras, velen paar jaar niet gevoetbald, laat staan op kunstgras (wat ruikt naar rubber). Dat bestond toen nog niet en voorbereiding op natuurgras (wat ruikt naar iets waar koeien op horen te lopen).

De tijd loopt verder zonder noemenswaardig hoogtepunten, tot dat na een aanval over recht Robert de bal op randje 16 krijgt en na wat frommelwerk de bal in de linkerhoek achter de keeper schuift. Het is 1-2 en Wildervank mag naar een ingetogen juichje weer aftrappen. Maar als men denk dat we al gewend zijn aan het kunstgras is het antwoord nee. Windervank probeert gelijk een aanval op te zetten maar die loopt stuk op onze achterhoede maar een raar stuitte, een oneffenheid in het tapijt zet Ferdinand te kijk, en de spits van Wildervank schiet onberispelijk binnen. 2-2. Dan de 2-2 maar naar de thee brengen, dat lukt maar daarvoor nog even de vermelding dat we Arjan S na een tik op zijn kuit nog even met een blessure moesten vervangen voor Arjan K.

De thee was lauw en smaakte naar T en er waren 2 wissels Edzo voor Mark en de helften, na wind mee dachten we maar ja Harma werkte niet mee, de wind gedraaid naar zijwind. Maar wij trappen af willen gelijk scherp beginnen en snel een doelpunt forceren maar het loopt anders.. Bal van Martijn door de keeper van de lijn gehaald, Martijn over de lat, Simon zeer slecht ingeschoten, Jeffrey en Robert naast. (Heb ik nog wat gemist?). De kansen Wildervank zijn en waren niet noemenswaardig, maar de tijd verstreek en we hebben onze 1e overwinning nog niet binnen, en dat was wel de insteek van de wedstrijd toen we hem starten. Maar het stond goed en het liep goed alleen de doelpunten misten, en de bal rolt weer tik tik tik. Na dat we en tijdje controle hebben over de wedstrijd maar nog zonder resultaat gaat de bal er weer tussendoor over het hart van het veld snijdt de bal weer door het hart van de Wildervankse defensie met een klein stuitje gaat de bal naar Martijn dan weer 1 op 1 komt met de keeper, maar daar steekt de laatste man een stokje voor weer hands maar net buiten de 16, en de scheids fluit. Vrije bal muur word neergezet Jeffrey achter de bal. Goeie vrije trap knap in de rechter hoek en keeper kansloos 2-3. Wildervank trapt af voor de 4e x. Speelt de bal wat heen en weer om een aanval op te zetten maar verder dan wat afstand schoten komen ze niet. Nadat de kleinste (jongste) man (kwajongen) van Wildervank heeft bewezen dat hij de grootste mond heeft en even tot zijn recht word gezet door, je raad het al (de reus van wildervank) vindt de uitstekend gefloten scheidsrechter het genoeg en fluit af. Ja we hebben hem binnen de 1e overwinning. Voldaan onder de douche en het napraten kan beginnen, en natuurlijk even de melding op de supporter app. Na een drankje in de kantine van Wwildervank en controle van de bediening (dit was niet echt snel) waaierden we weer uit naar de verschillende windstreken van het land. Na thuiskomst bij SGV constateerden we dat het nog druk was in de kantine en is er door een aantal nog een gezellige avond van gemaakt. (Denk dat ze nog lucht over hadden na de wedstrijd).

Iedereen (spelers, coach, grensrechter en supporters) gefeliciteerd met dit geweldig resultaat. Onze dank gaat uit naar Antje Scheper die er voor zorgt dat de kleding er weer tiptop uitzag, En natuurlijk Cafe Bar Hoofdweg en Installatieburo Mossel voor de sponsoring van de shirts. Op naar de volgende wedstrijd de smaak van winst is lekkuh.

X