SGV 3 BLIJFT ONGESLAGEN IN DE COMPETITIE

Niets is zo wisselvallig als het spel van het 3e of het weer. (Dat is de vraag..).

Het begon al met de aankomst op het sportpark Onder de Juffer. De ene in T-shirt en korte broek de andere in lange broek en blouse. De ene het zonnetje op de kale kruin, de andere had zijn wintervacht al op zijn hoofd. Na een verlate start, tja geen scheidsrechter, deze werd op het laatste moment nog gevonden en moest uit de stad komen. Ruben v/d Meulen bedankt dat je de 90 minuten van chaos wilde leiden.

Dus verlaat maar de bal rolde om 13.50 uur eindelijk, het publiek kon eindelijk commentaar geven over verkeerde aannames en foute passes. Maar daar hadden ze in het begin voor want, wat er 2 week geleden mis ging, ging nu beter: na 2 minuten was er nog geen tegengoal.

Na dat de bal wat rustig heen en weer werd gespeeld werd er rond de middenlijn een overtreding begaan op Raimond waar goed voordeel werd gegeven door de scheidsrechter en Jeffrey en Robert vrij door konden lopen op de keeper en hem makkelijk konden intikken 1-0 Robert (del Chaos) Haan.

SJS 5 kon weer aftrappen, dat hadden ze 5 minuten eerder ook al gedaan nadat Roy de toss had gewonnen en had gekozen om eerst naar het uitpubliek te gaan voetballen.
Na nog wat kleine kansjes kwam de bal weer voor het doel voor de voeten van Jeffrey en hij kon na een minuut of 12 de 2-0 op het scorebord zetten.

Wat er bij profclubs gebeurt wanneer het slecht gaat (publiek verlaat de tribunes) gebeurde bij ons anders om. We stonden toch met 2-0 voor? Het fluitje gaat, ooooohhh het 1e begint. Wij geen publiek meer , op 2 eega’s en een zoon na. Hiervoor bedankt Afiena, Linda en Luuk maar al jullie goede kritieken werden in de wind geslagen en SJS kwam over rechts door en de speler kon makkelijk afdrukken en nadat de bal van richting werd verandert in het net verdween. 2-1. Nadat Edzo de bal na even zoeken weer had gevonden kon hij weer naar de middenstip worden getransporteerd voor de aftrap.

Er bekroop een gemakzucht in het team of we nou in slaap waren gesust door SJS* of dat we het dachten dat we het makkelijk konden doen aangezien de tegenstander een week eerder met grote cijfers hadden verloren van SJS 6 (3-8)* of dat het weekje rust teveel was*. (*Doorstrepen wat niet van toepassing is).
Maar al snel werd het 2-2 uit een corner kon een speler van SJS goed en kiezelhard inkoppen. Na 45 minuten kon Ruben, die neutraal was gekleed, (witte broek, witte shirt en wit kapsel) fluiten voor de rust.Thee, zou dat een wondermiddel zijn? Na een klein praatje over wat er goed ging (we houden het positief), of was het kwartier te kort om de fouten te bespreken.
Het praatje hielp niet want, we begonnen weer gemakzuchtig en slecht aan de 2e helft. (maar nu wel naar het thuispubliek toe oftewel de toren). We kregen de bal amper bij het doel van SJS en daarentegen werd SJS steeds gevaarlijker en hebben we het aan Edzo te danken dat het nog 2-2 staat. Na een paar rommelige aanvallen kwamen er een serie corners waaruit ook het hoogtepunt van de wedstrijd kwam. Nadat de bal door SJS maar half werd weggewerkt probeerde Ferdi de afsprong van Epke Zonderland (van zijn gouden medaille in Londen) te imiteren. We geven je er een 6- voor, maar helaas de bal richting de reclameborden en de landing op zijn rug ipv op z’n voeten. In de laatste minuut kwam ja Breeuwsma weer 1 op 1 met de keeper, en wat denk je. MIS. Gelukkig ging de bal via de paal over de achterlijn, want het was op eigen doel.

Na 90 minuten kon Ruben eindelijk een einde maken aan deze collectieve wanprestatie die gelukkig in 2-2 eindigde. Tijdens de wandeling terug naar de kleedkamers konden we nog even een glimp meepikken van het 1e de 1-2 van de Fivel en de 2-2 van GJ de Jonge die die schittert volley inschoot. Maar we moesten ons haasten want de 3e helft begon en Arjan Sander was jarig geweest. Tijdens de 3e helft raakten we niet uitgepraat over wat er allemaal fout ging. Grote klasse hoe zelfkritisch iedereen was.

Op naar de volgende wedstrijd 3 oktober SETA 2 om 13.30 uur Sportpark ‘Onder de Juffer’.

Ik zeg bedankt publiek en Ruben v/d Meulen.

X