S.G.V. wint verdiend met 4-1 van Borger

De laatste bekerwedstrijd in de poule was tegen Borger, beide teams hadden 1 x gewonnen en 1 x verloren. Op een zonovergoten sportpark onder de Juffer in Schildwolde was het goed toeven. Beide teams hadden personele problemen, de formatie van trainer Arne Joling uit Borger mistte zijn 2 spitsen wegens blessures. Trainer Rene Hulsebos van S.G.V. miste 4 spelers door allerlei omstandigheden, zodoende werd het voor beide trainers puzzelen met de opstellingen. Het begin was voor Borger, Borger had meer de bal dan S.G.V. maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van S.G.V. De snelle voorwaartsen van S.G.V. brachten herhaaldelijk de achterhoede van Borger in de problemen.

In de 7e minuut was het daar de vanmiddag ongrijpbare Robert Kluppel dreigend voor het Borger doel maar Borger verdediger Wiljan Vos redde de situatie met een sliding. Kort daarop was Het Jos Hoeksema die voor gevaar zorgde voor het Borger doel, Borger verdediger Gert Jacobs redde de situatie, Borger stelde daar aanvallend weinig tegenover, 2 x werd er geschoten op het SGV doel maar beide pogingen gingen ver over. In de 19e minuut kwam SGV verdiend op voorsprong, Sander Prins nam de vrije trap en de inlopende Robert Kluppel kopte de bal langs de kansloze Borger keeper Stefan Viel. 1-0. SGV bleef dreigend en al snel viel de 2-0, een verre uittrap van SGV doelman Willem Bos werd via Henk Jansma verlengd op de snelle Robert Kluppel, Robert liep de verdedigers van Borger er allemaal uit en schoot mooi binnen.

In de 25e minuut de enige gele kaart van de wedstrijd, Borger verdediger Sander v.d. Veen stopte Jos Hoeksema onreglementair af en kreeg van de prima leidende scheidsrechter B. Pleiter terecht de gele kaart. Borger had veel en vaak de bal maar deed er weinig mee, tot aan de 16 oogde het allemaal nog wel maar aanvallend was Borger machteloos tegen een goed spelend SGV. Beide teams maakten er een mooie voetbalmiddag van voor de vele aanwezige toeschouwers, mooie acties aan beide zijden en beide teams maakten er een tevens een sportieve strijd van en dat was mooi om te zien. In de 30e minuut kwam er enige gevaar van Borger maar Diederik Oosterwijk schoot over het SGV doel. Maar SGV bleef dreigender en veel gevaarlijk voor de goal van Borger, in de 33e minuut een mooie diepe bal van younster Jasper Boonstra op de leep spelende Jos Hoeksema, helaas voor ons schoot Jos Hoeksema de bal hard op de paal.

Ook kreeg Borger een mooie kans, een voorzet werd door de bij 2e paal vrijstaande Diederik Oosterwijk op de bovenkant van de lat gekopt. Een mooie actie van Sander Prins werd op het laatste nippertje gestuit door Borger verdediger Wiljan Vos. In de laatste paar minuten gebeurde er van alles voor beide doelen. Borger aanvaller Ronald Bulthuis kopte keihard op de SGV lat en Christiaan Vos knalde de bal net over de lat. Een Borger corner werd onvoldoende verdedigd en wederom kopte Borger aanvaller Ronald Bulthuis de bal bovenkant lat.

In de 46e minuut een dreigende SGV aanval, maar alleen voor Borger keeper Stefan Viel miste Jos Hoeksema door de bal op de voeten van de goed uitkomende Borger keeper Stefan Viel. Kort voor de rust werd een gevaarlijke SGV aanval gestopt op de doellijn. Kortom er werd door beide ploegen een hele aardige wedstrijd op de mat gelegd. De tweede helft werd het allemaal een stukje minder, dat kwam mede door het warme  weer en natuurlijk ook de lange voorbereiding.

In de 67e minuut kwam Borger terug in de wedstrijd, een voorzet van de ingevallen Erik Joling werd door Diederik Oosterwijk langs de kansloze SGV doelman Willen Bos gewerkt en zodoende werd het 2-1. SGV bleef de gevaarlijkste ploeg en in de 72e minuut de definitieve beslissing. Een verre trap van SGV doelman Willem Bos werd goed ingeschat door de snelle Robert Kluppel, Robert mikte de bal precies langs de kansloze Borger Keeper Stefan Viel 3-1.

In de 77e minuut nog een mooie SGV aanval, Sander Prins gaf de bal goed mee op de diep gelopen Henk Jansma, Henk gaf de bal mooi breed op de meegelopen Jos Hoeksema, Jos schoof de bal langs de wederom kansloze Borger keeper Stefan Viel 4-1. De wedstrijd was gespeeld en gelukkig liet scheidsrechter Pleiter niet lang doorspelen en floot na 90 minuten af. Zodoende werd de wedstrijd terecht gewonnen door een goed en effectief spelend SGV. Borger had veel balbezit maar deed daar weinig mee en werd bijna niet gevaarlijk, tot aan de 1         6 was het aardig zei Borger trainer Arne Joling en hij refereerde daarbij aan het ontbreken van zijn 2 spitsen die vorig seizoen goed waren voor 50 van de 106 Borger doelpunten.

SGV trainer Rene Hulsebos was een zeer tevreden man, als je ziet was SGV hier vanmiddag heeft neergezet dan ben ik zeer tevreden ook merkte de SGV trainer nog op dat ook SGV 4 basis spelers miste en dat de vervangers het uitermate goed hebben opgepakt. Volgende week gaat het echter allemaal beginnen dan begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen het hoog ingeschatte Amicitia VMC uit Groningen, dan zullen we zien waar we werkelijk staan.

X