S.G.V. wint terecht van BATO 2-3

Zoals al bekend mag zijn is SGV dit seizoen weer begonnen met een zaterdag 1 team.

Veel jonge spelers zijn ingepast en zoals soms gebeurt gaat dit gepaard met ups en downs.

Toch als je zo kijkt zo kort na de winterstop doet het team onder leiding van trainer Marcel Joostens en leider Michel van Loenen het helemaal niet zo verkeerd.

Jammer is dat er in een aantal wedstrijden onnodig punten werden gemorst wat eigenlijk niet nodig was maar met zoveel jonge spelers in het team kan dat gewoon een keer gebeuren.

Een geluk mag wel worden genoemd dat good old Jos Hoeksema heeft aangegeven dat hij dit team 2 seizoenen op weg wil helpen en dat werpt zeker zijn vruchten af.

Jos Hoeksema staat op dit moment al op 20 competitie doelpunten en geeft met zijn inzet en ervaring veel aan dit team.

Een puntje van zorg is nog wel de positie van onze keeper maar wat we zaterdag middag zagen vervulde ons met trots.

Op goal stond de jonge Marijn Jager en werkelijk Marijn keepte een topwedstrijd en hield met name in de tweede helft met een tweetal schitterende reddingen SGV in de wedstrijd …TOP gedaan.

De wedstrijd begon met een dikke domper want we waren nog maar net begonnen en kreeg SGV al een corner tegen.

De hele SGV-verdediging stond niet op te letten en zodoende kon BATO-speler Lorenzo Klarenbeek de bal zomaar langs de kansloze Marijn Jager schieten voordat we goed en wel begonnen waren stond SGV al met 1-0 achter.

Maar wat we toen zagen was fantastisch SGV begon te voetballen en speelde BATO helemaal zoek vooral de excellerende Luca van Loenen en Eelke Wijnsma waren vanmiddag belangrijke pionnen op het SGV-middenveld.

SGV kreeg ook kansen vooral Jos Hoeksema maar alleen voor open doel raakte Jos de bal verkeerd en de bal ging over het BATO-doel.

Na een half uur een controversiële situatie.

Roy Scheper kreeg namens SGV een doelschop, Roy trapte de bal precies in de voeten van een BATO-aanvaller en die probeerde Roy uit te spelen wat er daarna volgde daar liepen de meningen nogal over uiteen.

De scheidsrechter (die ver van de situatie stond) gaf een strafschop maar twijfelde blijkbaar hevig.

Hij ging advies inwinnen bij grensrechter Kees Poort van SGV en raar maar waar ook bij de speler van BATO maar na veel wikken en wegen gaf de jonge scheidsrechter Franzky een penalty aan BATO.

BATO speler Roy Zweep schoot de bal onberispelijk in het SGV-doel en liet SGV-keeper Marijn Jager kansloos en zodoende stond SGV met 2-0 achter.

De jonge SGV-ploeg was helemaal niet in de war of wat dan ook en bleef het zoeken in voetballende oplossingen.

Voor de rust gebeurde er weinig meer en zodoende stond er een 2-0 tussenstand op de borden.

De vraag was hoe SGV deze tegenslagen zou overwinnen, want er volgde nog meer rampspoed in de tweede helft.

Gelijk na de rust een prima aanval over rechts, Luca van Loenen legt de bal vanaf de achterlijn terug en de inlopende Jos Hoeksema kon bij de tweede paal de bal binnen tikken en zodoende voor de 1-2 zorgen.

Maar daar dacht de grensrechter van BATO anders over en vlagde voor buitenspel.

Scheidsrechter Franzky (die weer ver van de situatie stond) nam helaas de verkeerde beslissing en ging mee met de grensrechter van BATO en jammer genoeg voor SGV verpeste hij zodoende de verdiende aansluitingstreffer.

SGV liet zich niet ontmoedigen en bleef (op een slecht veld) voetballen en dat was waarlijk een genot om naar te kijken.

Een doelpunt voor SGV kon dan ook niet uitblijven maar had daarbij wel de hulp nodig van de doelman van BATO die de bal precies in de voeten van de gretige Jos Hoeksema schoot Jos bedacht zich niet en met een mooie boogbal verschalkte hij de BATO-keeper 1-2.

Kort daarop de verdiende 2-2 , Jos Hoeksema nam de bal met zijn borst mee en schoot de bal schitterend in het doel de keeper van BATO was kansloos.

Helaas voor iedereen die SGV  een warm hart toedraagt floot scheidsrechter Franzky weer af en constateerde dat Jos de bal met zijn hand had meegenomen, weer een controversiële beslissing want de scheidsrechter stond en verkeerd en weer veel te ver van de situatie af.

Toch bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing en keurde de goal af.

Ook hier ging de jonge formatie van SGV goed mee om en bleef vooral goed voetballen en kort daarop kwam de beloning met de dik verdiende 2-2.

Het was de prima spelende Luca van Loenen die zijn goede spel met een mooie goal bekroonde.

Hij kwam van rechts en met een mooie schuiver was de BATO keeper kansloos en schoot daarmee de verdiende 2-2 op het scorebord.

Ook daarna was de jonge formatie van SGV de bovenliggende partij.

Deed BATO dan niets, nee kwa voetballen was BATO dat 4e stond de mindere van de formatie uit Schildwolde.

Toch kreeg BATO nog 2 goede kansen in de tweede helft maar Marijn Jager redde 2 x prima op inzetten van de spits van BATO en hield daarmee SGV in de wedstrijd.

De dik verdiende 2-3 kwam op naam van Henk Jansma Henk kwam over links en speelde 2 BATO verdedigers uit en de keeper twijfelde wat te doen en dat was genoeg voor Henk om de bal bij de eerste paal binnen te schieten 2-3 voor SGV en dik verdiend ook.

Het was mooi om Henk weer zo te zien voetballen zoals we hem kennen met veel passie en Henk voegt veel voetbal toe een de ploeg en voorin de ideale teamgenoot voor Jos Hoeksema.

Jos werd nog een keer hard aangepakt door een BATO speler en die daarvoor zijn 2e gele kaart kreeg  en kon alvast gaan douchen.

SGV speelde de wedstrijd professioneel uit en na een paar minuten blessuretijd floot scheidsrechter Franzky voor de laatste maal en juichte iedereen van SGV en ook terecht een dik verdiende overwinning met vooral prima voetbal.

Zodoende kreeg SGV er 3 punten bij en kruipt daardoor weer een plekje naar boven.

Onder de 3 koplopers ligt het heel dicht bij elkaar en met een paar overwinningen sta je zomaar bij de top 4.

Een mooi streven voor de formatie uit Schildwolde.

Het is altijd lastig om namen te noemen want daarmee doe je anderen weer tekort en dat is het laatste wat we willen.

We hebben een SGV gezien dat wilde en kon voetballen en een compliment voor het (jonge) team en begeleiding zoals men omging met de tegenslagen en daar vanuit probeerde te blijven voetballen en zich niet liet intimideren door het spel van BATO, daarom een dikke puim voor het HELE team en begeleiding.

Maar niet te lang nagenieten want zaterdag wacht alweer de lastige uitwedstrijd tegen Damacota1.

Veel succes daar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X