S.G.V. verliest met 2-1 van Harkstede

Na de mooie overwinning van de vorige week was het nu derby tijd tegen buurtgenoot Harkstede.

Harkstede had nog geen punten en was het hoog tijd om ook voor Harkstede van de hatelijke 0 af te komen.

S.G.V. uit en thuis is een groot ( te ) groot verschil!

S.G.V. kwam weer gehavend aan de start, keeper Vincent Dijk, Willard Bos en Ramon Dobma zijn allen geblesseerd en Jos Hoeksema was wegens werk later aanwezig.

Zodoende moest trainer René Hulzebos weer improviseren en zo kon het zijn dat A junior Jasper Boonstra in de basis moest beginnen.

Het was Harkstede dat het beste aan de wedstrijd begon en meer de bal had een mat en tam S.G.V.

Maik Kroeze en Nigel Haanstra schoten beide over het S.G.V. doel, S.G.V. was overal te laat op het veld en S.G.V. was zeer slordig in de eind pass zodoende werd S.G.V. zeker de eerste helft bijna niet gevaarlijk voor het Harkstede doel.

Harkstede zat veel beter in de wedstrijd maar ook Harkstede creëerde geen enkele kans.

Toch kwam Harkstede in de 35e minuut verdiend op voorsprong echter de aanleiding was weer cruciaal, bij deze aanval stonden er 3! spelers van Harkstede buitenspel, de warrig fluitende scheidsrechter liet doorspelen ( onbegrijpelijk) de bal kwam op de vleugel bij Roy Schokkenbroek die de bal mooi voor gaf aan de helemaal (buitenspel) vrijstaande Kevin van de Berg, die wist met dit buitenkansje wel raak 1-0.

S.G.V. was daarna de regie kwijt en Harkstede kreeg een aantal goede mogelijkheden met name Roy Schokkenbroek kreeg een tweetal dotten van kansen maar benutte de kansen gelukkig voor S.G.V. niet.

Kort voor de rust nog weer een kans voor Harkstede maar S.G.V. keeper Willem Bos redde prima met zijn voet op een inzet van Kevin v.d. Berg.

De rust kwam dan ook met een terechte stand van 1-0 voor Harkstede en S.G.V. wist hoe de zaken er voor stonden en dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt zou meten worden.

S.G.V. begon dan ook beter aan de tweede helft, Kevin den Otter schoot op Harkstede keeper Dick Voorma en ook Junior Fanny Cisse strandde op de Harkstede keeper.

Jasper Boonstar bediende Kevin den Otter goed maar het schot ging naast.

Kort daarop kwam Jos Hoeksema in het veld voor Jasper Boonstra, Jos stond er nog maar net in of Harkstede kwam op een 2-0 voorsprong.

S.G.V. verdediger Leo Fanny Cisse speelde de bal knullig terug op keeper Willem Bos, helaas voor Leo stond Harkstede spits Roy Schokkenbroek nog tussen hem en de S.G.V. keeper, Roy nam dit geschenk dankbaar in ontvangst en omspeelde de S.G.V. keeper en schoot de bal in het verlaten S.G.V. doel 2-0.

Wat een begin weer een goal weggegeven het is om gek van te worden voor de manier waarop S.G.V. haar tegen doelpunten krijgt.

S.G.V. was daardoor wederom op achtervolgen aangewezen en Harkstede deed niet veel meer als tegenhouden in de 2ehelft.

Toch werd Harkstede nog 1 x gevaarlijk voor het S.G.V. doel, een schuiver van Kevin v.d. Berg schampte de paal en de bal ging voor S.G.V. gelukkig langs de goede kant van de paal.

Hierna was het geheel en al S.G.V. wat de klok sloeg en Harkstede “parkeerde” de bus voor eigen doel, Harkstede kwam er niet meer uit.

S.G.V. kreeg een aantal goede mogelijkheden, na een corner kreeg Jelte Bos een vrije kopkans bij de 2e paal maar de bal vloog net langs de verkeerde kant van de paal voor S.G.V. daar had Harkstede het nodige geluk.

S.G.V. bleef Harkstede vastzetten, het aantal kramp gevallen nam toe bij Harkstede en daar waar men kon snoepte men tijd de scheidsrechter vond dit allemaal prima en deed er weinig tegen.

In de 80e minuut weer een grote S.G.V. kans, een vrije trap van Leo Fanny Cisse komt in de voeten van spits Henk Jansma, Henk draaide zich mooi vrij maar de bal ging helaas net over het Harkstede doel, weer een grote kans verloren en de tijd begon ook te dringen.

Even later hetzelfde beeld alleen was dit keer Jos Hoeksema de aangever en Henk Jansma mikt de bal net over de lat weer pech voor S.G.V. en daar had Harkstede weer het nodige geluk.

S.G.V. bleef druk zetten op Harkstede en in de 89e minuut viel het doelpunt van S.G.V. Jelte Bos gaf de bal precies in de voeten van de geslepen Jos Hoeksema, Jos Hoeksema kapt een Harkstede verdediger uit en schuift de bal langs de kansloze Harkstede keeper Dick Voorma 2-1.

S.G.V. probeerde het daarna nog met alle macht maar het zat deze middag niet mee en Harkstede bleef met het nodige fortuin overeind en incasseerde daarmee hun eerste 3 punten.

Op basis van de hele wedstrijd had S.G.V. zeker een puntje verdiend, de eerste helft was voor Harkstede en de tweede heft was voor S.G.V.

Weer kregen we een buitenspel doelpunt tegen ( ik hoop niet dat dit de standaard wordt)!!! En de tweede goal was een cadeautje van S.G.V. aan Harkstede, daardoor was dit een gevoelige nederlaag met een naar bijsmaakje.

Echter volgende week alweer de kans op revanche als Sc.Scheemda op bezoek komt in Schildwolde.

Sc. Scheemda heeft echter ook nog 0 punten dus zal het weer een hele toer worden om te proberen de 3 punten in Schildwolde te houden…we zullen het zien a.s. zaterdag.

 

X