S.G.V. verliest kansloos met 0-2 van Onstwedder Boys.

De ene dag is de andere niet en de ene wedstrijd is de andere niet de vorige week allemaal hosanna bij SGV en na de slechte wedstrijd van SGV tegen Onstwedder Boys heerste er een down stemming bij de formatie van de wederom geplaagde trainer René Hulsebos.

Wat SGV liet zien in de wedstrijd was ver beneden het niveau wat de formatie kan halen, bijna niets lukte en de ploeg was zo mak als een lammetje en liet Onstwedder Boys voetballen.

De hele wedstrijd kreeg SGV niet 1 fatsoenlijke kans en dat zegt genoeg denk ik.

Dan Onstwedder Boys, dat moet zich heerlijk hebben gevoeld Onstwedder Boys had het meeste de bal maar ook Onstwedder Boys creëerden niet 1 keer een open kans dus overheersten beide verdedigingen deze middag.

Onbegrijpelijk van de kant van SGV dat de ploeg het lelijk liet afweten en zodoende in de gevaren zone blijft in de 4 e klasse E van het zaterdagvoetbal.

Het begin was voor Onstwedder Boys eerst was het Gerben Meems die de bal over het SGV doel schoot, een voorzet van diezelfde Gerben Meems werd ingekopt door Peter Orsel maar SGV keeper Dick Voorma tikte de bal over het doel.

Weer was het Gerben Meems die het van afstand probeerde maar SGV keeper Dick Voorma was alert en tikte de bal weer over het doel.

Van SGV werd weinig vernomen, een vrije trap van Jos Hoeksema belandde na een kluts voor de voeten van Kevin den Otter maar die schoot de bal ver naast.

Onstwedder Boys bleef de bovenliggende partij en vlak voor rust nog een gevaarlijke situatie voor het SGV doel maar de bal gaat via Jelte Bos net naast het SGV doel.

Kort voor de rust zowaar een kansje voor SGV het was Jos Hoeksema die schuin voor doelman Rein Koudstaal kwam te staan maar Jos schoot de bal recht op de keeper en de bal was een makkelijke prooi voor de goed uitlopende Rein Koustaal.

Zodoende werd de rust bereikt met een bloedeloze 0-0 stand daar waar SGV nog het meeste blij mee mocht zijn.

De tweede helft was zo mogelijk nog saaier dan de eerste helft, SGV wist helemaal niets te creëren en liet de bal weer aan Onstwedder Boys maar ook de oranje hemden creëerden ook de tweede helft niet 1 grote kans.

Kort na de rust een gevaarlijk moment voor het SGV doel een als voorzet bedoelde bal valt pardoes bijna op de lat maar de alerte Dick Voorma tikt de bal net over het doel.

Dan komt Onstwedder Boys toch op voorsprong en ja als je geen kansen krijgt moet het dan maar op een andere manier en Onstwedder Boys had DE manier gevonden en dat waren de standaard situaties.

In de 60ste minuut was er aan de rechterkant van het veld een vrije trap voor het SGV doel, Gerwin de Wijk nam de bal en plaatste de bal precies op de helemaal bij de 2e paal vrijstaande Abel Jan Huiskes, Abel Jan had alle tijd en kopte de bal langs de kansloze SGV doelman Dick Voorma 0-1.

Daar zag het veelgeprezen centrale duo van SGV Bos en Scheper er niet goed uit en lieten de meegekomen Abel Jan Huiskes helemaal vrij staan.

Korte tijd later een grote SGV kans en hoe kan het ook anders ook die kwam voort uit een standaard situatie, het was Robert Kluppel die een vrije trap kiezelhard onderkant lat schoot en de bal was de doellijn niet gepasseerd en hier had SGV ook nog gewoon botte pech.

In de 75ste minuut volgt de definitieve beslissing en weer is het een identieke situatie als de eerste goal, nu was het Rutgert Tipker die de vrije bal weer precies op het hoofd legde van de weer meegelopen Abel Jan Huiskes en weer is er niemand bij van SGV om dit gevaar te beteugelen en met een mooie kopbal beslist Abel Jan Huiges de wedstrijd 0-2 ook hier was het centrale duo van SGV Bos en Scheper niet alert en bood de weer meegekomen Abel Jan Huiges alle ruimte.

Het laatste gedeelte van de wedstrijd gebeurde er niet zoveel meer SGV wilde wel maar had een totale off day niets lukte en Onstwedder Boys kon de wedstrijd rustig uitspelen.

Na 95 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Woering uit Assen af en had SGV een verdiende nederlaag te pakken en kreeg Onstwedder Boys 3 punten waar het gezien de wedstrijd ook recht op had.

Uiteraard was trainer Fokke de Jong van Onstwedder Boys een blij man, volgens Fokke was de overwinning dik verdiend trainer René Hulsebos van SGV was het daar mee eens maar was vooral teleurgesteld in zijn eigen ploeg die een wel hele matige wedstrijd speelde.

Maar goed uithuilen en opnieuw beginnen want er wacht de komende zaterdag een belangrijke wedstrijd als koploper Be Quick op bezoek komt op Sportpark onder de Juffer in Schildwolde een mooie kans op revanche voor deze slechte wedstrijd van SGV.

 

 

 

 

 

 

 

 

X