S.G.V. verliest met 0-2 van Poolster.

Door het verlies tegen Poolster blijft SGV zitten in de hoek waar de klappen gaan vallen.

Het was een ingecalculeerd verlies tegen de nummer 3 van de ranglijst maar ohohoh wat deed SGV zich weer tekort op een druilerig en nat sportpark onder de Juffer in Schildwolde.

Het wordt toch zo langzamerhand wel een dingetje hoor al 4 wedstrijden achter elkaar scoort de equipe van trainer René Hulsebos al niet meer en maakt het zich daardoor wel erg moeilijk.

Ook tegen Poolster en dan met name de eerste helft liet SGV weer een paar dotten van kansen liggen en liep in de tweede helft tegen een onnodige nederlaag aan.

De wedstrijd was nog maar net begonnen en het was Kevin den Otter die de eerste 100% kans kreeg maar alleen voor Poolster keeper Marcel Werkman kopte Kevin de bal snoeihard over het Poolster doel weg eerste grote kans.

Bij een corner voor Poolster kreeg Stijn de Regt de bal en die schoot de bal boven op de SGV lat en daar had SGV geluk.

SGV was zeker kwa voetballend niet de mindere van Poolster en voetbalde goed mee op een slechte grasmat in Schildwolde.

De volgende SGV kans was voor Jos Hoeksema maar Jos schoot de bal over het Poolster doel weg kans SGV.

Dan weer een grote SGV kans na een corner van Robert Kluppel staat de inlopende Jelte Bos helemaal vrij maar kopt helaas voor SGV de bal net over de lat en weg weer een 100% kans.

Het is om gek van te worden maar de bal wil er gewoon niet in helaas voor SGV.

In de 20ste minuut DE kans voor SGV op een voorsprong, een vrije trap van Roy Scheper komt voor de voeten van de inlopende Robert Kluppel, Robert tikt de bal in het doel maar met een onwaarschijnlijke miraculeuze redding weet Poolster keeper Marcel Werkman de bal buiten zijn doel te ranselen en hoe Marcel het deed deed hij het maar waarschijnlijk heeft de Poolster keeper geen idee wat hij deed maar de bal zat er niet in maar verdween net naast het Poolster doel wat een pech weer voor SGV en daar kwam weer Poolster erg gelukkig weg.

Even later een kansje voor Poolster maar Johan de Groot kopte de bal naast het SGV doel.

Vlak voor de rust weer een grote SGV kans dit keer is Robert Kluppel de aangever en bij de tweede paal kopt Jos Hoeksema de bal tegendraads in maar weer vliegt de bal over het Poolster doel weer weg grote SGV kans.

Poolster keeper Marcel Werkman kwam uit lopen maar raakte geen bal alleen maar de inkomende Jos Hoeksema maar gelukkig voor heel SGV kon Jos na behandeling weer verder.

Kort voor de rust nog een momentje voor het SGV doel maar een doelpunt van Poolster wordt terecht na duwen afgekeurd en zodoende bereiken beide ploegen de rust met een voor SGV teleurstellende 0-0 stand.

Deze eerste helft was SGV de bovenliggende partij en had gewoon 2 of 3 x moeten scoren, ook kwa voetballen deed SGV goed mee en was zeker de eerste helft de bovenliggende partij maar ja daar verdien je geen punten mee.

De tweede helft was een stuk minder leuk en Poolster deed de tweede helft meer mee en liet zich meer gelden.

Echt grote kansen kreeg de formatie van trainer Jeroen de Munck echter niet en dat Poolster scoorde lag aan een portie fortuin en een verdedigende misser van de SGV verdediging.

SGV kwam zoals wel vaker slecht uit de kleedkamer en na een corner was het Jesse Smit die na een aantal klutsen de bal zo maar ineens voor zijn voeten zag liggen en met een droge knal verdween de bal in een mêlee van spelers in het SGV doel en stond Poolster wel erg gelukkig voor met 0-1.

SGV liet zich daar afbluffen en was zodoende aangewezen op achtervolgen.

SGV had het lastig met Poolster en met de omstandigheden en speelde een veel mindere tweede helft.

Poolster had het meest de bal maar kwam niet echt tot grote kansen.

In de 68ste minuut was er een afstandskogel van Dennis van Dijk maar de bal vloog naast het SGV doel.

SGV ging meer vanaf eigen doel voetballen en probeerde druk te zetten over het hele veld en daarmee gaf SGV ruimte weg achter haar verdediging.

In de 76ste minuut volgde een dieptepass en het was SGV verdediger Willard Bos die de bal verkeerd inschatte en de bal lag zomaar ineens voor de voeten van de helemaal vrijstaande Poolster aanvaller Dennis van Dijk en die hoef je zo’n kans niet te geven.

Dennis van Dijk omspeelde SGV keeper Dick Voorma en schoot de bal onberispelijk in het lege SGV doel en schoot daarmee de 0-2 stand op de borden.

Einde wedstrijd voor SGV en wel een heel zure nederlaag.

SGV probeerde daarna nog van alles maar zelfs een mooie bal van Jelte Bos verdween over de Poolster lat en deed SGV zich weer veel te kort in deze wedstrijd en roept de problemen daarmee over zich af.

Met nog 5 speelronden te gaan is het zowel boven in als onderin razend spannend.

Bovenin heeft SGV niets meer van doen, SGV heeft de top 6 gehad en speelt alleen nog maar wedstrijden tegen directe concurrenten dus SGV heeft alles nog wel in eigen hand maar dan zullen er snel goals gemaakt moeten worden.

Goed voetballen maar niet scoren levert helaas geen punten op en Poolster kwam wel erg goed weg met de 3 punten want na afloop waren vriend en vijand het er wel over eens dat SGV minimaal een puntje had verdiend maar net als in het echte leven krijg je niet altijd wat je verdiend en daar was deze wedstrijd weer een voorbeeld van.

Volgende week zaterdag wacht een eerste grote wedstrijd tegen directe concurrent de Heracliden en het zou mooi zijn voor het moraal van de groep dat er minimaal niet verloren gaat worden en dat betekend dan weer dat er minimaal een puntje meegenomen kan worden.

Dan een weekje vrij en dan op zaterdag 22 april de uitwedstrijd tegen VVS waarna deze wedstrijd er een hoop meer duidelijkheid komt inzake degradatie in deze 4e klasse.

 

X