S.G.V. pakt onverwacht puntje tegen de Fivel 0-0

De Fivel draait een aardig seizoen en is al vrij van eventuele degradatie zorgen dit in tegenstelling tot SGV dat ieder punt hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie.

De zorgen voor SGV trainer René Hulsebos zijn nog lang niet voorbij want vanmiddag waren om uiteenlopende redenen weer 5 spelers niet beschikbaar en dit keer stond de trainer van SGV opgesteld als centrale verdediger omdat ook Roy Scheper geschorst was.

Het veld in Zeerijp was een groot drama en had toch helaas wel invloed op het spel van beide ploegen.

De eerste helft kunnen we snel over zijn beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en SGV was zeker niet de mindere van de Fivel.

Uitgespeelde kansen kreeg beide teams niet en mede daardoor was het een saaie eerste helft.

Vlak voor rust was er enige opwinding omdat de Fivel keeper Ruud Kuizenga te lang treuzelde met uittrappen en Jelte Bos goed stoorde maar de bal ging over het de Fivel doel en zo gingen beide teams de rust in met een 0-0 stand.

In de tweede helft ontbrande de wedstrijd en kwamen er ook kansen.

De eerste kans was voor SGV Jelte Bos stuurde Jos Hoeksema diep en alleen voor de Fivel keeper Ruud Kuizenga schoot Jos de bal veel te slap in en kon de Fivel keeper redding brengen weg grote kans voor SGV.

Ook de Fivel kreeg kansen en het was invaller Geert v.d. Veen die na een kluts de bal op de bovenkant van de lat schoot.

De Fivel werd steeds dreigender voor het SGV doel de tweede kans voor de Fivel was een vrije trap van Niels Ronde die de buitenkant van de paal schampte.

Ook SGV kreeg weer een grote kans na een corner was het Sander Prins die de bal net naast schoot.

Daarna eiste de Fivel speler Laurens Hylkema een ( negatieve) hoofdrol op maar liefst 3 x kwam de snelle de Fivel aanvaller alleen voor SGV keeper Dick Voorma maar al de 3 de keren lukte het Hylkema niet om de bal in het SGV doel te schieten.

Daarbij dient vermeld te worden dat SGV keeper Dick Voorma een puike wedstrijd keepte en SGV een paar keer met een paar prima reddingen op de been hield.

Ook SGV verdediger Gert Jan de Jonge redde een keer de situatie toen Hylkema Dick Voorma uitspeelde en de bal voor het inschieten had maar met een prachtige sliding bracht Gert Jan de Jonge redding voor SGV.

Tussendoor kreeg ook SGV er Sander Prins nog een grote kans maar de bal raakte een polletje en Sander miste de bal volledig en schoot de bal hoog over het de Fivel doel.

De laatste grote de Fivel kans was voor Rindert Havinga die alleen voor SGV keeper Dick Voorma de bal hard tegen de SGV keeper aanschoot en zodoende weer een grote de Fivel kans om zeep bracht.

Dick Voorma was zeker vanmiddag de grote man aan de kant van SGV met een aantal knappe reddingen hield Dick zijn team op de been.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg SGV weer wat meer vat op de wedstrijd en het was al wel duidelijk dat de ploeg die scoorde ook zou winnen.

SGV kreeg nog een paar kansen het was eerst Henk Jansma die na een mooie actie de bal gaf aan de goed meegelopen ( maar zieke ) Jos Hoeksema en Jos schoot helaas voor SGV de bal over het de Fivel doel.

In blessuretijd was het Henk Jansma die nog een hele grote kans kreeg maar Henk liftte de bal net naast de verkeerde kant van de paal en daar ontsnapte de Fivel aan een tegendoelpunt.

Het laatste woord was aan de Fivel dat in de 95ste minuut nog een kansje kreeg na een scrimmage voor het SGV doel maar de bal smoorde in een mêlee van spelers.

Kort daarop floot de goed leidende scheidsrechter Jongeling af en had SGV een puntje over gehouden aan deze moeilijke uitwedstrijd.

De Fivel zal het meest teleurgesteld zijn over de uitslag want de formatie van trainer Simon Schuil had zeker de tweede helft de meeste en mooiste kansen maar de afwerking liet te wensen over en gezien het spelbeeld had kwa voetbal de Fivel ook niet verdiend om te winnen.

Voor SGV was het een welkome punt in haar strijd tegen degradatie en op basis van inzet en wedstrijd mentaliteit zeker een verdiend puntje, voetballend kon SGV goed meekomen en dit was een maximaal resultaat wat weer een beetje hoop biedt voor de nabije toekomst.

SGV speelt komende zaterdag thuis tegen Poolster en daarmee heeft SGV de top 7 in deze klasse gehad en zal daarna alleen maar spelen tegen clubs die bij SGV in de buurt staan en de wedstrijd uit tegen VVS zal mede bepalend worden voor wie er rechtsreeks gaat degraderen.

Kortom het blijft razend spannend onderin de 4e klasse E van het zaterdagvoetbal.

 

 

 

 

 

 

 

X