S.G.V. pakt knap puntje tegen HS’88 1-1

In de 2e thuiswedstrijd in een cyclus van 4 pakte SGV een belangrijk en verdiend puntje tegen kampioenskandidaat HS’88 uit Hoogezand.

Het was schitterend weer op sportpark onder de Juffer in Schildwolde en iedereen was benieuwd hoe het zou gaan tegen HS’88 want dat zijn vaak beladen wedstrijden en altijd gebeurt er wel wat.

Ook vanmiddag waren er weer 5 spelers niet bij en weer stond trainer René Hulsebos in de basis en speelde een verdienstelijke wedstrijd.

Scheidsrechter was Dhr. W.Warrink uit ter Apel.

Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor HS’88 en SGV kwam er in het begin niet aan te pas echter grote kansen leverde dat niet op voor de formatie van trainer Marcel de Groot.

Miquel Korte kreeg een kansje door zich knap vrij te draaien maar zijn schot ging naast.

Toch kreeg SGV 2 aardige kansen en 2x was de aangever René Hulsebos die bij de 2e paal 2 x Jos Hoeksema op maat bediende echter beide keren schoot Jos de bal in 1 x op het doel en beide keren ging de bal niet in het HS’88 doel.

Er waren in beide strafschopgebieden een geval van wel of geen penalty maar beide keren wuifde de goed fluitende scheidsrechter Warrink een penalty weg.

Dan in de 30e minuut een hele grote kans voor SGV het was de goed spelende René Hulsebos die de ook goed spelende Jelte Bos alleen voor de HS’88 keeper Lucas Wijma zette Jelte liftte de bal goed over de uitlopende Wijma heen maar helaas voor heel SGV ging de bal langs de verkeerde kant van de paal en zo bleef het 0-0.

Geleidelijk aan kwam SGV beter in de wedstrijd en ging het daarna gelijk op.

Tot aan de rust gebeurde er eigenlijk niet zo veel op het veld en gingen beide teams de rust in met een 0-0 stand.

Na de rust kwam SGV heel slecht uit de kleedkamer want na 3 minuten stond HS’88 al voor, een onoplettendheid achterin kwam SGV duur te staan.

De bal werd vanaf links voorgezet en de hele verdediging van SGV was uit positie en de geheel vrijstaande Miquel Korte was er als de kippen bij om de bal langs de kansloze SGV keeper Dick Voorma te schieten en zo stond SGV direct met 0-1 achter en moest het in de achtervolging.

SGV was het daarna even kwijt en HS’88 kreeg een kans door wederom de goed spelende Miquel Korte die afgefloten werd door drukken in de 16 en zijn goal werd daarom afgekeurd.

Even later was het weer Miquel Korte die een mooie kans kreeg maar zijn schoot ging net langs de SGV paal en daar had SGV geluk.

HS’88 werd dreigender en dreigender vooral Miquel Korte was een ware plaag voor de goed spelende SGV verdediging.

Dan rond de 70e minuut ontplofte de wedstrijd, de niet goed spelende Sven Rosevink kreeg een hele grote kans door alleen op SGV keeper Dick Voorma af te gaan, Dick kwam goed uit en pareerde de bal met zijn voeten in de tegenaanval werd middels een diepe bal Jos Hoeksema alleen voor de HS’88 keeper Lucas Wijma gezet Jos omspeelde de HS’88 keeper en schoot de bal in het lege doel 1-1.

Iedereen bij HS’88 keek naar scheidsrechter Warrink die de vlaggende grensrechter van HS’88 liet staan, de scheidsrechter stond zelf redelijk dichtbij de situatie en besloot niet in te gaan op de grensrechter van HS’88, de grensrechter had op zijn minst de schijn tegen want even eerder vlagde dezelfde grensrechter ook terwijl toen Jos Hoeksema zeker niet buitenspel stond en ja weer een hoop gedoe helaas.

Scheidsrechter Warrink bleef bij zijn eerdere beslissing en keurde het doelpunt goed tot grote woede van HS’88

Kort daarop een goede kans voor de verder onzichtbare Sven Rosevink die een voorzet net over het SGV doel kopte.

Daarna probeerde HS’88 met man en macht om een beslissing te forceren in hun voordeel maar SGV gaf geen krimp en bleef uiteindelijk fier overeind en dat was op zich ook wel verdiend.

HS’88 kreeg nog 2 vrije trappen op een gevaarlijke plek maar de ingevallen Max Hofstra en Aron Oortwijn schoten de bal respectievelijk naast en over het SGV doel.

Zodoende floot scheidsrechter Warrink af na 96 minuten en kreeg SGV een toch wel verdiend puntje SGV gaf HS’88 goed partij en kreeg met name in de eerst helft een paar goede kansen.

HS’88 had het moeilijk en vooral spits Sven Rosevink was niet in goeden doen en werd goed aan banden gelegd door het centrale verdedigingsduo van SGV Willard Bos en Roy Scheper.

Voor HS’88 waren de druiven zuur want HS’88 verloor 2 belangrijke punten in hun race om het kampioenschap.

De serie thuiswedstrijden van SGV krijgt volgende week zaterdag 11 maart een vervolg met een thuiswedstrijd tegen Onstwedder Boys en dan zal SGV wederom proberen om punten te pakken in de strijd tegen degradatie.

 

 

 

 

 

 

X