S.G.V. en Corenos in evenwicht 1-1.

Zoals al eerder verteld het worden de weken van de waarheid voor S.G.V.

Dit keer was een directe concurrent de tegenstander en dus wederom een belangrijke wedstrijd voor de geplaagde trainer René Hulsebos.

Het was eerst nog wel onzeker of de wedstrijd door kon gaan want Pluvius had hevig huisgehouden op het hoofdveld van de formatie uit Schildwolde, na overleg met scheidsrechter Hein en consul Tjarko Starke kon er toch gevoetbald worden het het moet gezegd worden dit was een juiste beslissing want het veld lag er prima bij.

Na de sof van vorige week dus een nieuwe kans voor SGV om de broodnodige punten toe te voegen aan hun totaal.

Corenos staat op 6 punten en bij winst van Corenos zou het gat maar liefst 9 punten worden dus bij voorbaal al een heel belangrijke wedstrijd voor beide teams.

Corenos begon het beste aan de wedstrijd en kreeg in het begin een paar behoorlijke kansen, eerst was het Germen Tamsma die na gestuntel in de SGV verdediging helemaal vrij op SGV keeper Dick Voorma af kon gaan maar gelukkig voor SGV schoot Germen de bal net naast de paal.

Dit was een fikse waarschuwing voor SGV maar Corenos bleef de bovenliggende partij.

SGV deelde een speldenprik uit een vrije trap van de goed spelende Gert Jan de Jonge werd door René Hulsenbos veels te slap in gekopt en was een makkelijke prooi voor Corenos keeper Sven Knot.

Daarna kreeg Corenos weer een paar aardige kansen, de verdediging van SGV speelde veel te slap, eerst was het Marcel Dijkstra die Jelte Bos simpel uitkapte en de bal op de lat schoot boven een kansloze Dick Voorma en uit een corner van Anne Jan ten Harkel kopte Germen Tamsma net naast het SGV doel en daar kwam SGV 2 x goed weg.

Van SGV werd weinig vernomen de ploeg uit Schildwolde had het lastig met de omstandigheden want het was winderig en erg koud.

Een vrije trap van Jos Hoeksema viel net naast de paal en daarna ook een grote kans voor SGV het was René Hulsebos die Jos Hoeksema een goede kans bood maar helaas was de kopbal van Jos niet goed en ging de bal net naast het Corenos doel.

Dan vlak voor de rust een doelpunt voor SGV, Jelte Bos gaf de bal in een keer mee aan Jos Hoeksema en Jos maakte de kans mooi af door de bal langs de kansloze Corenos keeper Sven Knot te schieten, maar helaas voor SGV stond de dubieus vlaggende grensrechter van Corenos weer te vlaggen voor buitenspel wat het absoluut niet was en keurde de goed leidende scheidsrechter Hein het doelpunt af daar werd SGV bestolen door de weer veel te veel vlaggende grensrechter van Corenos…bah!!!

Zo gingen beide teams met een brilstand de rust in en eigenlijk was een voorsprong van SGV zeker niet verdiend maar de manier waarop SGV werd benadeeld was gewoon schandalig.

SGV kwam slecht uit de kleedkamer en het was Corenos die een wel hele grote kans kreeg, op links was het Marcel Dijkstra die zich goed vrijspeelde, zijn voorzet kwam voor het SGV doel waar Gerard Uil helemaal vrij stond maar voor een leeg doel wist Gerard Uil de bal niet in het SGV doel te schieten maar schoot Gerard Uil de bal wild over en daar kroop SGV door het oog van de naald want dit had gewoon een doelpunt moeten zijn.

Even later ging een schot van Kevin Haan net naast en SGV had het moeilijk.

Daarna ging het een hele poos gelijk op en gebeurde er eigenlijk niet zo veel op het veld.

Pas in de 72e minuut weer een Corenos kans maar het was de goed spelende Marcel Dijkstra die de bal net naast de paal schoot.

Even later dan toch de voorsprong voor Corenos, het was op links Marcel Dijkstra die de bal voor het SGV doel bracht en de ingevallen Jordan Muller kopte de bal snoeihard langs de kansloze SGV keeper Dick Voorma.0-1.

Daarna probeerde Corenos de voorsprong vast te houden en begint achteruit te lopen, SGV kwam meer en meer aan de bal zonder echte grote kansen te creëren.

Dan valt in de 90e minuut dan toch nog de niet meer verwachte gelijkmaker, het was Robert Kluppel die aan de rechterkant van het veld zijn mannetje passeerde en de bal laag voorgaf, de goed inkomende Jos Hoeksema was er als de kippen bij om de bal laag en hard langs de kansloze Corenos keeper Sven Knot te schieten daarmee de 1-1 stand op de borden schoot.

Kort daarop floot de goed leidende scheidsrechter Hein af en kregen beide ploegen een puntje.

Voor Corenos waren de druiven zuur want zo vlak voor het einde een goal incasseren doet zeer ( SGV weet daar alles van).

Voor SGV was het een winstpuntje en doet de rode lantaarn weer over aan VVS.

Uiteindelijk was het denk ik een verdiend gelijkspel, Corenos kreeg de betere kansen maar SGV werd een glaszuivere goal door de neus geboord, beide ploegen blijven onderin staan en zullen punten moeten gaan pakken in de komende wedstrijden.

SGV speelt de komende zaterdag een wel hele lastige wedstrijd tegen HS 88 uit Hoogezand een tegenstander waar SGV het altijd lastig mee heeft en een wedstrijd die vaak garant staat voor spektakel.

Dus komende zaterdag om 14.30 uur SGV-HS 88 sportpark onder de Juffer te Schildwolde.

 

 

 

 

 

X