S.G.V. wint met 1-2 bij Lewenborg

S.G.V. vervolgde de oefenreeks tegen Lewenborg uit de gelijknamige wijk uit Groningen, Lewenborg speelt in de 3eklasse zondag.Lewenborg speelde vorig seizoen nog mee om promotie naar de 2e klasse dus S.G.V. kon de borst namaken.Door een aantal afwezigen werd door trainer René Hulzebos en leider Jan Schippers een nieuwe variant uitgeprobeerd nl. de 4-5-1 opstelling.Hiermee werd geprobeerd om Lewenborg hun spel te ontregelen en proberen via onze snelle vleugelspelers gevaar te stichten voor het Lewenborg doel.

De opzet lukte aardig maar Lewenborg was in de eerste 2 x 30 minuten voetballend de bovenliggende partij, toch kregen de oranjehemden maar weinig uitgespeelde kansen, een onoplettendheid bij S.G.V. achterin gaf de Lewenborg spits wel erg veel ruimte maar hun spits schoot de  bal op de lat.

Net als afgelopen zaterdag speelde S.G.V. een aller aardigste wedstrijd, alleen is het jammer dat de bal soms onnodig wordt verspeeld en dat geeft de tegenstander dan natuurlijk alle ruimte om gevaarlijk te worden, zo ook in de 35eminuut, een schot belandde op de S.G.V. paal. In de 40e minuut viel dan een Lewenborg doelpunt, de aanleiding was weer een verkeerde inspeel pass, de Lewenborg aanvaller schoot de bal net voor de uitkomende S.G.V. keeper Willem Bos in het S.G.V. doel 1-0. S.G.V. gaf niet op en bood heel goed tegenstand aan een wat makkelijker spelend Lewenborg. Langzamerhand veranderde het spelbeeld en kwam de wedstrijd wat  meer in evenwicht, dit resulteerde in de 59eminuut in een mooie kans voor Junior Fanny Cisse, Junior schoot de bal in het zijnet.

In de laatste 1 x 30 minuten was S.G.V. heer en meester en legde Lewenborg haar wil op. In de 61e minuut direct een vrije schop voor S.G.V. Jos Hoeksema zette zich achter de bal maar de Lewenborg keeper pakte de bal klemvast.

In de 65e minuut een mooie S.G.V. goal, een diepe pass op Junior wordt met een mooie zweefduik weg gekopt buiten de 16 meter door de Lewenborg keeper, de bal komt precies voor de voeten van de op de middenlijn staande Sander Prins, met een mooie boogbal schiet Sander Prins de 1-1 tegen de touwen….dachten we want de grensrechter van Lewenborg verpestte dit feestje door voor buitenspel te vlaggen…..dat was jammer en ook onterecht want Junior stond dan wel buitenspel maar is niet in balbezit geweest en daar gaat het toch wel om bij buitenspel…jammer maar de grensrechter van Lewenborg was bij nog een 2 tal buitenspel situaties betrokken en vlagde zeker weer 1 x onterecht….beetje jammer!! S.G.V. liet zich hierdoor niet ontmoedigen en Jos Hoeksema kreeg een schietkans maar de bal vloog net langs de verkeerde kant van de paal voor ons. Toch kwam de dik verdiende 1-1 op de borden, Junior zetten goed door en verschalkte de Lewenborg keeper en schoot de bal beheerst in het doel. Kort daarop in de 71e minuut weer een prima S.G.V. aanval, Leo Fanny Cisse bracht de bal goed op en bracht Jos Hoeksema met een mooie paas in stelling maar Jos Hoeksema schoot de bal net naast het Lewenborg doel. Ook de snelle Robert Kluppel kreeg een goede kans maar helaas voor S.G.V. schoot Robert Kluppel de bal voorlangs het Lewenborg doel. Van Lewenborg werd weinig meer vernomen en S.G.V. heerste.

In de 78e minuut dan een verdiende voorsprong voor S.G.V. een mooie aanval via Sander Prins en Jos Hoeksema, laatst genoemde legde de bal keurig breed op de goed meegelopen Junior en die schoot de bal in het lege Lewenborg doel 1-2 voor S.G.V.

Kort daarop weer een 100% kans voor S.G.V. maar alleen voor de Lewenborg keeper kreeg Jos Hoeksema de bal niet in het doel. Langzaam aan vloeiden de laatste krachten weg bij alle spelers en kort daarop floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, een prima resultaat voor S.G.V. dat karakter koppelde aan een dosis inzet en kracht. Derhalve werd een prima resultaat neer gezet tegen een goede tegenstander.

Maar laten we ons nu niet rijk gaan rekenen want er zijn nog genoeg verbeter punten maar dit resultaat staat als een huis en geeft veel vertrouwen voor de nabije toekomst.

Komende zaterdag 15 augustus volgt er een toernooi in Winschoten ( terrein W.V.V.)

14.00 –  14.45 uur S.G.V.1 – GVAV Rapiditas 2

14.50 –  15.35 uur W.V.V. (Zat) – S.G.V.1

15,40 – 16.25 uur S.G.V. 1 – Zeester 1

X