S.G.V. 1 doet goede zaken en wint met 1-4 bij Oosterparkers.

De weken van de beslissingen zijn weer aangebroken zo ook voor SGV dat door 11e te worden in de reguliere competitie was aangewezen op de nacompetitie voor een plaats in de 4 klasse.

Oosterparkers was de tegenstander en daar heeft SGV geen goede herinneringen aan want in de competitie werd tegen datzelfde Oosterparkers toen met 11-4 verloren maar dat was 3 jaar terug.

De belangen zijn bekend bij beide ploegen en SGV begon gehavend aan de aftrap want Sander Prins bleek niet fit genoeg om te spelen.

SGV had na een moeilijke begin fase meer controle over de wedstrijd en het eerste kansje was voor de snelle Robert Kluppel maar Robert peerde de bal naast, even later Henk Jansma een grote kans maar ook Henk wist het Oosterparkers doel niet te vinden.

Dan in de 16e minuut toch de 0-1 en een goede actie van Jos Hoeksema was het Henk Jansma die met een bekeken schot Oosterparkers keeper Remco Emmens kansloos liet.

Ook Oosterparkers kreeg een aantal goede kansen maar de Oosterparker voorwaartsen hadden hun vizier gelukkig voor SGV niet op scherp staan.

Het was Martin Ludolphy die helemaal vrij voor SGV keeper Dick Voorma verscheen maar Dick pareerde de bal met zijn voeten en voorkwam daarmee een Oosterpark doelpunt.

In de laatste minuut voor rust weer een grote Oosterparkers kans het was dit keer Edmar Janga die helemaal vrij voor SGV keeper Dick Voorma kwam en ook dit keer voorkwam Dick met een schitterende redding een doelpunt en daarmee hield Dick Voorma SGV in de race.

In blessure tijd had SGV keeper Dick Voorma ook het geluk aan zijn zijde toen een knal van afstand door Oosterparkers speler Stephan Haak hard op de lat uiteen spatte en de bal stuiterde gelukkig voor heel SGV het veld weer in en daar had SGV ook het broodnodige geluk aan haar zijde.

Zo ging SGV met een kleine maar gelukkige voorsprong de rust in.

De tweede helft had SGV haar zaken beter voor had SGV veel meer controle over de wedstrijd.

Dat betaalde zich in de 50e minuut al uit, Jelte Bos kwam in balbezit en Jelte krulde de bal mooi in de verre hoek door een woud van benen viel de bal precies in het netje en bracht daarmee de stand op 0-2 voor SGV.

SGV zette weer aan en in de 58e minuut viel zowaar de 0-3, het was Henk Jansma die zijn goede wedstrijd bekroonde met zijn tweede en SGV haar derde doelpunt door de bal mooi in de bovenhoek te krullen en wederom was Oosterparkers keeper Remco Emmens kansloos.

Oosterparkers had moeite om alles te belopen en gaf veel ruimte weg op het middenveld toch kreeg Oosterparkers nog een kans een corner werd bij de tweede paal door de goed opgestelde Marvin van Dam uit het doel gewerkt en even later was het Oosterparkers speler Stephan Haak die wederom op SGV doelman Dick Voorma stuitte hiermee hield Dick wederom SGV in de wedstrijd.

SGV claimde 2 x terecht een penalty maar scheidsrechter Traa stond helaas te ver van de situatie af en gaf 2 x geen penalty daar werd SGV door benadeeld want bij de 2e penalty claim ging Oosterparkers er razendsnel met de bal er vandoor en bracht Edmar Janga in stelling die SGV keeper Dick Voorma omspeelde en zowaar de stand terug bracht op 1-3.

Een tegenslag voor SGV want daardoor werd SGV  benadeeld.

SGV ging niet bij de pakken neerzitten en probeerde Oosterparkers te verslaan in de counter en zowaar in de 90e minuut werd er weer een doelpunt genoteerd voor SGV en wel een hele mooie.

Robert Kluppel speelde zich prima vrij aan de rechterkant en met een prima pass kwam de bal bij de geheel vrijstaande Jos Hoeksema en met een bekeken schot liet Jos Oosterparkers keeper Remco Emmens wederom kansloos en schoot Jos de 1-4 eindstand op de borden.

Man van de wedstrijd aan SGV was overduidelijk SGV keeper Dick Voorma die een puike prestatie neerzette en SGV  met een aantal formidabele reddingen op de been hield!!

Hiermee creëerde SGV zich een prima uitgangs positie voor de return in Schildwolde.

SGV mag zich zeker nog niet rijk rekenen want Oosterparkers is en blijft een gevaarlijke ploeg.

Maar SGV trainer René Husebos was een gelukkig man en vertelde dat zijn ploeg een moeilijke middag had gehad maar ondanks alle tegenslagen een prima uitgangs positie heeft gecreëerd voor de wedstrijd van a.s. dinsdag in Schildwolde.

Vooral de invallers hadden prima gepresteerd en was blij met de terug keer van de lang geblesseerde Rutger Drewel.

Zoals al verteld volgende afspraak is dus a.s. dinsdag 23 mei op Sportpark onder de Juffer in Schildwolde aanvang 19.00 uur.

Voor de goede orde, uitdoelpunten tellen NIET dubbel en bij gelijke stand zal er worden verlengd ( 2 x 15 min) worden en is het daarna nog gelijk dan zullen strafschoppen de beslissing gaan brengen.

 

X