Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019

Het voetbalseizoen 2018-2019 is al weer bijna verleden tijd. Een seizoen waarin SGV voor het eerst zonder een eerste elftal in de standaard klasse is uitgekomen.
Dit is eind vorig seizoen met alle betrokkenen beslist en terugkijkend kan worden gesteld dat het seizoen met 2 senioren teams in de lagere klasse en een JO19-team toch goed is verlopen. Gelukkig kan komend seizoen wel weer een eerste team worden ingeschreven in de standaard 5e klasse. Het bestuur heeft Marcel Joostens benoemd tot hoofdtrainer voor volgend seizoen. Een aanwinst voor de vereniging was het afgelopen seizoen de start van een 45+ team. Deze groep enthousiastelingen, die spelen op vrijdagavond, hebben een prachtig seizoen achter de rug en erg veel plezier beleefd. Zij gaan dan ook zeker door komend seizoen. Eveneens een goed seizoen was het voor SGV Dames. Zij sloten het seizoen zelfs af met een kampioenschap en zij zullen ook zeker door gaan volgend seizoen. Dat de populariteit van het voetballen op vrijdagavond toeneemt mag ook blijken dat SGV vanaf komend seizoen ook start met een 35+ team.

 

Bestuur

Het bestuur vergaderde het afgelopen seizoen iedere maand. Naast de gebruikelijke zaken is veel tijd besteed aan het realiseren van veldverlichting rondom het hoofdveld, mede omdat zoals gezegd het voetballen op vrijdagavond toeneemt en SGV dan niet voldoende heeft aan de verlichting rondom het trainingsveld. Er zijn de afgelopen maanden plannen gemaakt en offertes opgevraagd. Er is door het bestuur gekozen om voor lichtmasten met LED verlichting te gaan, hoewel dit aanzienlijk meer kosten met zich meebrengt. Besloten is om het bedrijf ’Energiek voor elkaar’ uit Wagenborgen de opdracht te geven om alle subsidiemogelijkheden voor SGV uit te zoeken. Het bestuur heeft zelf ook een geldbedrag gereserveerd voor deze investering. Daarnaast zijn er tal van acties geweest in het afgelopen seizoen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de investering van de veldverlichting. Zo heeft SGV o.a. meegedaan aan de Rabobank Clubkas Campagne, hetgeen de club 685 euro heeft opgebracht. Ook van de Club van 50 is een behoorlijke bijdrage ontvangen. Het bestuur is zich bewust dat het bewandelen van allerlei subsidiekanalen tijd vergt en dat het niet zal lukken om aan het begin van het seizoen de veldverlichting gerealiseerd te hebben. Velen zullen het al gezien hebben: de robotmaaiers op de velden van SGV. Die vervangen grotendeels het grasmaaien door de gemeente. Het betreft hier een pilot project van de gemeente. Tot nu toe is de gemeente erg tevreden over dit project en waarschijnlijk wordt dit op termijn uitgebreid naar de andere voetbalverenigingen in de gemeente.

 

Penningmeester

Nog niet iedereen heeft alle contributie over het huidige voetbalseizoen 2018-2019 betaald. Voor diegene die dit betreft: zou u de openstaande contributie zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 30 juni a.s. over willen maken naar de penningmeester? Wanneer de contributie voor dit seizoen niet is voldaan, is het betreffende lid niet speelgerechtigd voor het komende voetbalseizoen. Als u of uw kind wil stoppen met voetbal, wilt u dit dan officieel doorgeven aan onze secretaris Roy Scheper via e-mail [email protected].
Overschrijvingen naar een andere vereniging dienen uiterlijk 15 juni ingediend te zijn.
Dan nog een bericht vanuit het Jeugdfonds Sport Groningen, voor diegene die dit betreft: zoals u misschien al heeft vernomen heeft het Jeugdfonds Sport Groningen op verzoek van een groot aantal voetbalverenigingen besloten de toekenningsperiode zoveel mogelijk gelijk te laten lopen met het voetbalseizoen. Dit betekent dat de meeste huidige toekenningen per 1 juli 2019 aflopen. Nieuwe aanvragen, mits tijdig gedaan door de ouders, lopen straks gelijk met het nieuwe voetbalseizoen van 01-07-2019 t/m 01-07-2020. Dit is overzichtelijker voor de vereniging en de ouders. Het is van belang dat u, als uw kind volgend seizoen wil blijven voetballen, tijdig een nieuwe aanvraag doet. Jeugdfonds Sport Groningen vergoedt namelijk niet met terugwerkende kracht. Wanneer ouders/verzorgers later in het seizoen een aanvraag doen zullen de voorgaande kosten/maanden voor eigen rekening zijn. Voor het doen van een aanvraag kunt u contact opnemen met uw intermediair.
Op de website www.jeugdfondssportencultuur.nl staat een overzicht van intermediairs per regio.

 

Jeugdcommissie

De jeugdcommissie kan terug kijken op een zeer geslaagd seizoen. We hebben gedurende het seizoen bij nagenoeg alle leeftijden nieuwe leden mogen ontvangen. We zullen in dit overzicht een aantal hoogtepunten toelichten.

Kaboutervoetbal
In het voorjaar zijn we gestart met kaboutervoetbal. Op 10 zaterdagen stonden er 2 fanatieke trainsters ( van het dameselftal ) op het veld om de allerkleinsten spelenderwijs kennis te laten maken met voetbal. Elke keer waren er tussen de 4 en 8 kabouters die vol enthousiasme aan de slag gingen. Op de laatste training kregen alle kabouters een mooi kabouterdiploma en een welverdiend ijsje. We zullen het kaboutervoetbal volgend jaar een vervolg geven! Hou hiervoor de website in de gaten.

Kampioenen
De JO11-2 heeft een knappe prestatie geleverd en heeft de eerste plek weten te bemachtigen met maar liefst 6 punten verschil met nummer 2 VV Hoogezand.
Het kampioenschap werd uitbundig gevierd met partypoppers en een rondje op de kar door het dorp! Nogmaals gefeliciteerd toppers!

Bekerfinale JO11-1
De JO11-1 heeft een wel zeer bijzondere prestatie geleverd afgelopen zaterdag. Zij stonden samen met SC Stiens, Fit Boys en Aengwirden in de finale van de beker.
De jonge selectie reisde samen met ouders/verzorgers, broertjes en zusjes af naar Zuidwolde in een touringcar. De ouders hadden in de week ervoor hun uiterste best gedaan om een aantal spandoeken te maken om de meiden en jongens te ondersteunen. In 3 bloedstollende wedstrijden trok SGV uiteindelijk aan het langste eind en mochten zij de kampioensbeker in ontvangst nemen! Een geweldige prestatie van deze toppers en waarschijnlijk een dag om nooit te vergeten!

Scheidsrechters
SGV is inmiddels 3 verenigingsscheidsrechters rijker. Marvin van Dam, Stephan Bakker en Niels Takkenkamp hebben hun cursus met goed gevolg afgelegd en hebben nu voldoende “bagage” om 11 tegen 11 wedstrijden te fluiten. Nogmaals van harte mannen!
Volgend jaar zullen wij opnieuw proberen om leden de mogelijkheid te bieden om een cursus te volgen. Er hebben zich inmiddels al enkele gegadigden gemeld hiervoor. Mocht je ook interesse hebben meld je dan bij iemand van de jeugdcommissie.

Trainerscursus
Helaas is het ons, door diverse oorzaken, niet gelukt om de trainerscursus te organiseren. Wij zullen begin volgend seizoen dit alsnog proberen op te pakken.

Samenstelling Jeugdcommissie
De jeugdcommissie bestond afgelopen seizoen uit 6 leden. Marvin, Jeroen, Marcel, Jan, Jenneke en Nienke. Volgend seizoen zal het er iets anders uit komen te zien. Jan en Jenneke hebben aangegeven dat zij op dit moment niet hun meerwaarde zien in de commissie. Zij blijven gelukkig gewoon leiders bij de jeugd, maar zij zullen volgend seizoen niet terugkeren in de jeugdcommissie. Jan en Jenneke nogmaals bedankt voor het afgelopen seizoen. Afina zal daarentegen komend seizoen toetreden tot de commissie. Afina was afgelopen seizoen verantwoordelijk voor het aanstellen van de scheidsrechters voor alle wedstrijden. Dit zal zij ook komend seizoen gaan doen en wij zien hier een mooie link om toe te treden tot de jeugdcommissie om zo korte lijnen te houden met elkaar. Afina welkom bij de jeugdcommissie! Op naar een mooi 2019/2020 seizoen!!!

Sponsorkliks = GRATIS sponsoring

Vanaf december 2018 is SGV begonnen met Sponsorkliks.  Sponsorkliks is een manier om via iedereen die online aankopen doet, gratis geld voor de club te verdienen. Met Sponsorkliks kan je nu dus zelf een financiële bijdrage leveren aan SGV, zonder dat het jou een cent extra kost! Boek een hotel bij Expedia of Booking.com, bestel kleding via Superdry, Wehkamp of Bonprix, of bestel online een pizza via Thuisbezorgd en SGV ontvangt geld in de clubkas. Via de categorieën boven in het menu kan je tevens bij diverse webwinkels als Wehkamp, Bol.com, Coolblue en AliExpress bestellen. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan naar SGV. En nogmaals, het kost jou niets extra! Wil je SGV ook GRATIS sponsoren? Zorg er dan voor dat je voortaan je online aankopen doet via de Sponsorklikspagina van onze club:
https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=9627&cn=nl&ln=nl of via het Sponsorkliks logo op onze site: www.vvsgv.nlVoor jou een kleine moeite, voor onze vereniging directe inkomsten.

Sponsoren

Wij zijn blij te kunnen melden dat er weer een aantal nieuwe sponsoren bij zijn gekomen en wel: Kapsalon ’t Hoekje, Dierenspeciaalzaak Dries van de Bunte en Haan Schilders.
Ook een aantal bestaande sponsoren hebben hun contract verlengd: Robertus Drankenhandel, APB Verzekeringen, Administratiekantoor Wiersma en Juwelier Joldersma.
Benieuwd naar de sponsormogelijkheden bij SGV? Neem contact op met Manuela Overgaauw via [email protected] en zij neemt contact met u op.

Kleding pilot

Momenteel zijn broekjes en sokken verkrijgbaar in de kantine, maar hier is de voorraad wel eens op. Daarom is het idee ontstaan om naast de shirts, ook de broekjes en sokken van het hele team in de kledingtas te doen. Zo houden alle broekjes dezelfde kleur, hoeven de kinderen geen nieuw broekje of sokken te kopen als ze een maatje groter nodig hebben en draagt iedereen dezelfde kleding. We weten nog niet of dit voordelig is voor iedereen. Daarom zal er in het nieuwe seizoen een pilot worden gehouden waar 2 à 3 teams aan meedoen. Welke teams dat zijn wordt op een later moment bekend gemaakt.

Kantine

SGV beschikt inmiddels over Club TV. Op het grote scherm in de kantine staan iedere zaterdag diverse voetbalzaken en andere actuele dingen vermeld, zoals programma’s, uitslagen en standen.

Overleg gemeente

Geregeld gaan enkele bestuursleden naar een bijeenkomst van de gemeente, waarbij ook de andere buitensportverenigingen uit de gemeente Midden-Groningen zijn uitgenodigd, waarbij diverse zaken aan de orde worden gesteld. Op dit moment zijn er geen concrete besluiten te vermelden.

Activiteitencommissie

Het voetbalseizoen zit er dan wellicht op, maar de officiële afsluiter staat nog op het programma! Dit seizoen een iets andere insteek dan andere jaren. De jeugd van de JO8 tot en met JO13 zal het op vrijdagavond 14 juni opnemen tegen hun ouders in een aantal leuke spelen. De spelers van de JO11 en JO13 mogen deze avond zelf in hun eigen tentje blijven slapen op het voetbalveld (zie voor meer info www.vvsgv.nl). Ook zal op deze avond de speler van het jaar voor al deze teams bekend worden gemaakt.
Op zaterdag is het dan de beurt aan de JO15 tot en met de senioren. Zij zullen in de middag, in teams , het SGV spektoakel uitvoeren. Een mooie fietstocht met tussendoor diverse spelen. Van hersenkrakers tot actieve spelen. Voor ieder wat wils. ’s Avonds zal de BBQ natuurlijk niet ontbreken en kunnen de voetjes van de vloer tijdens een gezellige feestavond.

Terugblik seizoen 2018-2019
Als we terug kijken op onze facebookpagina van VV SGV, dan kunnen we wel zeggen dat we niet stil gezeten hebben qua activiteiten het afgelopen seizoen.
Een kleine opsomming van de activiteiten: schoen zetten voor sinterklaas, apekooi, fifa toernooi, dartavonden, pepernotenactie, 30 seconds toernooi, clinic van het Alfa College, bloemetjesmarkt, vrijwilligersavond met Joop Gall en natuurlijk knallend het jaar uit in 2018! Dit laatste zal zeker een vervolg krijgen in 2019.
Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog meegedaan aan de grote clubactie en maar liefst 1934,- euro opgehaald. Een mooie opbrengst waar de kinderen zelf van hebben kunnen profiteren tijdens de FC Groningen clinic in april. Een ander hoogtepunt van dit seizoen was de pubquiz. Een bomvolle kantine zorgde voor een fantastische avond vol hersenkrakers. Als het aan ons ligt krijgt ook deze avond een vervolg. Na de zomerstop zal de activiteitencommissie vol frisse energie bezig gaan met de evenementenkalender voor 2019-2020, zodat jullie al die leuke activiteiten tijdig in jullie agenda kunnen noteren!

Het bestuur

X