De Jos Hoeksema show levert SGV 3 punten op!!!

Het zijn de weken van de waarheid en in mindere tijden gaan de echte leiders op staan en zo iemand is Jos Hoeksema.

Na de winterstop kampte Jos met allerlei fysieke problemen maar op het moment dat SGV diep in de problemen zit gaat Jos Hoeksema opstaan wat een leider een aanjager en altijd alles geven zo ook in een beslissende wedstrijd tegen de Heracliden dat voor deze wedstrijd op 4 punten stond.

Vooraf een hoop gedoe en misschien is dat wel de allesbeslissende prikkel geweest voor het team.

Een compliment verdiend eigenlijk het hele team want Jos scoorde dan wel 4 x maar het team stond als een huis, keeper Dick Voorma kwam eigenlijk de hele wedstrijd niet in de problemen en de achterhoede stond als een huis Gert Jan de Jonge buffelde als vanouds en youngster Gerben Doornbos speelde alsof hij al jaren in het eerste speelt.

Het centrale duo met een uitblinkende Willard Bos en een degelijk spelende René Hulsebos.

Het middenveld gaf veel energie en Sander Prins speelde een van zijn beste wedstrijden.

Jelte Bos is zoals altijd een prima speler die de hele wedstrijd zijn taak prima uitvoerde gesteund door Kevin den Otter.

Topper Robert Kluppel speelde ook weer een puike wedstrijd en benaderde weer zijn goede vorm.

Voorin was Henk Jansma belangrijk als aanspeelpunt en ook Henk begint na een moeizaam begin zo langzamerhand weer zijn goede vorm te hervinden.

En dan ja daar kun je niet omheen was het Jos Hoeksema die het verschil maakte en speelde als in zijn beste jaren.

Jos is een echte leider aanvoerder en leider van zijn team nooit te beroerd om extra meters te maken in het belang van zijn team kortom een echte leider heerlijk om zo’n speler in je team te hebben.

SGV kreeg een behoorlijk steuntje in de rug want al in de eerste minuut was Jos er als de kippen bij om een prima interceptie van Sander Prins bekwaam af te ronden Jos omspeelde invaller keeper Jan Medema en scoorde de o zo belangrijke 0-1.

De Herecliden was daarna aangewezen op achtervolgen en dat ging de ploeg uit Uithuizermeeden ( met een schitterend sportcomplex) maar moeizaam af.

SGV deelde de lakens uit gesteund door een vroege voorsprong en Robert Kluppel schoot een bal daar net over het Heracliden doel.

De Heracliden probeert van alles maar echte kansen kreeg het niet de Heracliden kreeg 2 kansjes maar de afwerking liet te wensen over.

Het was SGV dat de kansen kreeg maar Robert Kluppel was ongelukkig in de afwerking maar keeper Jan Medema maakte een mooie schot van Robert onschadelijk.

De 0-2 kon dan ook eigenlijk niet uitblijven en weer was het Jos Hoeksema die de bal na een corner van Robert Kluppel bij de 2e paal inschoot.

Kort daarop werd Jos hard onderuit geschopt maar gelukkig voor heel SGV kon Jos door.

In blessure tijd nog een moment want Jos werd door Stefan Haan onderuit getrokken in de 16 maar de prima fluitende jonge scheidsrechter Muitjens uit het verre Akkrum floot een prima partij en gaf geen penalty.

SGV ging dan ook dik verdiend de rust in en de Heracliden had het lastig…heel lastig.

De tweede helft was een kopie van de eerst het was SGV dat de lakens uitdeelde en de Hercliden deed haar uiterste best maar creëerde eigenlijk niet 1 echt grote kans.

Het was eerst Sander Prins die alleen voor keeper Jan Medema kwam maar de Heracliden keeper redde op het laatste moment maar even later toch nog de 0-3, het was weer Jos Hoeksema die uit een corner van Robert Kluppel de bal bij de tweede paal inkopte Jos stond helemaal vrij en maakte het prima af.

Van de Heracliden werd weinig vernomen het was Tim Ottema die nog een kansje kreeg maar de bal ruim naast schoot daarna nam SGV het commando weer over.

Henk Jansma kreeg een dot van een kans maar vrij voor het de Heracliden doel schoot Henk de bal hoog over en het mooie slot akkoord was wederom voor de uitblinkende Jos Hoeksema een mooie diepe bal van Jelte Bos nam Jos ineens op zijn slof en de bal sloeg als een granaat in het de Heracliden doel een werkelijk hele fraaie treffer en voor SGV een 0-4 geruststellende voorsprong.

SGV ging door en kreeg nog een paar aardige kansen maar SGV verzuimde om de Heracliden nog meer pijn te doen.

Rest nog te vermelden het debuut van de 16 jarige Bouke Mossel die inviel voor Henk Jansma.

De 3 punten ging terecht mee naar Schildwolde en volgende week is het paasweekend en dan is SGV vrij en op zaterdag 22 april was weer een wedstrijd van de waarheid want dan wacht een hele zware uitwedstrijd tegen nummer laatst VVS.

De winnaar daarvan doet hele goede zaken en bij winst van SGV doet het prima zaken voor lijfsbehoud in deze spannende 4e klasse.

 

 

 

X