Geflatteerde nederlaag S.G.V. tegen koploper Be Quick 0-5.

S.G.V. heeft zichzelf een wel heel moeilijke middag bezorgd, koploper Be Quick kwam op bezoek en dan is het alle hens aan dek want SGV weet dat Be Quick een aardig voetballende ploeg heeft.

De zorgen voor trainer René Hulzebos zijn nog lang niet voorbij want zoals het nu lijkt voetbalt Rutger Drewel dit seizoen niet meer en ook Jasper Boonstra is nog steeds niet hersteld van zijn enkelblessure tel daarbij dat middenvelder Sander Prins zich ziek afmeldde en zie daar de grote problemen voor de jonge SGV trainer.

En dan voetballen tegen de koploper maakte dat het een lastige middag zou worden voor de formatie uit Schildwolde.

Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor de makkelijk voetballende koploper zonder overigens grote kansen.

SGV deed zich in de 10e minuut veels te kort een domme overtreding van een SGV verdediger op Janco v.d. Berg werd terecht bestraft met een strafschop en een gele kaart.

Het was dezelfde Janco v.d. Berg die de strafschop nam en SGV keeper Dick Voorma kansloos liet en zo stond SGV al vroeg op een 0-1 achterstand volstrekt overbodig maar ja………..

Be Quick bleef de beter voetballende ploeg maar Be Quick creëerde niet veel echte kansen.

Geleidelijk aan kwam SGV steeds beter in de wedstrijd en kreeg het zowaar een paar kansjes.

Eerst was er een vrije trap van Roy Scheper die helaas voor SGV veel te slap werd ingekopt door Robert Kluppel.

Janco v.d. Berg was een ware plaag vanmiddag voor de SGV verdediging en in een 1 op 1 situatie met SGV keeper Voorma kreeg Janco een grote kans maar gelukkig voor SGV redde Dick Voorma de situatie.

Kort voor de rust een grote SGV kans een mooie strakke vrije bal van Henk Jansma viel bij de 2e paal voor de voeten van SGV spits Jos Hoeksema, Jos nam de bal in een keer en met een knappe redding voorkwam Be Quick doelman Niek Dorrepaal een doelpunt voor SGV zodoende ging Be Quick met een schamele 0-1 voorsprong de rust in.

Het begin van de tweede helft was voor SGV met een mooie actie van Henk Jansma kwam de bal gevaarlijk voor het Be Quick doel de inlopende Jos Hoeksema kopte de bal snoeihard over de lat en weg mooie SGV kans.

Even later DE kans op een doelpunt voor SGV, Robert Kluppel werd de diepte ingestuurd en speelde Be Quick keeper Niek Dorrepaal uit en stond helemaal alleen voor een leeg doel en Robert hoefde alleen nog maar de bal in het lege doel te schieten maar helaas voor alles wat SGV een warm hart toedraagt schoot Robert de bal kiezelhard tegen de paal en zodoende deed Robert zichzelf en heel SGV veel te kort en daar kwam Be Quick wel erg goed weg wat een mazzel had Be Quick daar.

Daarna werd het alleen maar erger voor SGV want in de tegenaanval kreeg Be Quick een corner en bij de 2e paal werd er een overtreding gemaakt binnen het 5 meter gebied op SGV keeper Dick Voorma door een Be Quick aanvaller, iedereen die het zag maar de jonge scheidsrechter Sanders uit Emmen keek keek en keek maar floot niet, jawel hij floot wel maar voor een doelpunt voor Be Quick want Janco v.d. Berg frommelde de bal in het SGV doel en iedereen van SGV belaagde de jonge scheidsrechter maar die wilde van geen overtreding weten en keurde het doelpunt toch goed ook dus nog gewoon botte pech voor SGV en daar had Be Quick weer alle geluk van de wereld dat de overigens verder prima leidende scheidsrechter deze goal goed keurde en zo stond het zomaar 0-2.

Hierna was het verzet van SGV gebroken en kon Be Quick naar hartenlust gaan voetballen.

Er werd nog 3 x gescoord en weer was daar Janco v.d. Berg bij die daarmee zijn totaal op 3 bracht deze middag.

Verder waren het Vincent Postma en vlak voor het einde Cas Betzema die hun goaltje mee pikten en daarmee een geflatteerde eindstand van 0-5 op de borden schoot.

Voor SGV waren de druiven wel erg zuur want er had zeker meer ingezeten maar weer werden er een paar 100% kansen om zeep gebracht en daardoor deed het elftal van een balende trainer René Hulsebos zichzelf weer veel te kort.

Be Quick wist uiteindelijk wel verdiend te winnen omdat de formatie uit Haren een goed voetballende ploeg heeft en tel daarbij het nodige geluk en de overwinning was verdiend te noemen niet kwa kansen maar wel kwa voetbal.

Uithuilen en opnieuw beginnen want volgende week alweer een nieuwe kans om weer punten te gaan pakken als SGV op bezoek gaat bij de Fivel uit Zeerijp.

 

 

 

 

 

 

X