Complete off day S.G.V.

Voor onze tweede competitie wedstrijd moest SGV afreizen naar Boerakker.

Het was 21 jaar geleden dat beide ploegen in competitie verband tegen elkaar speelden, wie van SGV was er 21 jaar geleden ook al bij? Inderdaad Jos Hoeksema.

SGV miste vanmiddag 3 spelers, Arjan Slager is met vakantie, Gerhard Ramm wegens werkzaamheden en Ramon Dobma is nog geblesseerd.

In de eerste helft wist SGV Boerakker nog aardig tegenstand te bieden maar SGV was vanmiddag niet in goeden doen, er werd veel te slap gespeeld, SGV speelde reactie voetbal, overal op het veld was SGV steeds te laat.

Boerakker wist hier wel raad mee en stelde daar een flinke porie werklust en veel fysiek geweld tegenover.

Over de wedstrijd kunnen we heel kort zijn, SGV creëerde bijna geen kansen de hele wedstrijd en zeker in de tweede helft was Boerakker de bovenliggende partij en wist zodoende dik verdiend met 4-1 te winnen.

In de 27ste minuut kwam Boerakker op een 1-0 voorsprong, SGV keeper Vincent Dijk wilde de aanstormende Boerakker aanvaller Michiel Wardenier in eigen 16 meter uitkappen maar dit liep helemaal verkeerd af voor de SGV goalie, Michiel Wardenier blokte de bal met een uiterste krachtsinspanning en met enig geluk kreeg Michiel Wardenier de bal weer voor zijn voeten en frommelde de bal met behulp van de paal in het Schildwolder doel 1-0.

Ook dat kon er nog wel bij, SGV liep constant achter de feiten aan en de irritaties liepen hoog op binnen de SGV formatie en dat komt het voetballen zeker niet ten goede, dat moet beter.

De rust brak aan bij een acceptabele tussenstand van 1-0 omdat Boerakker speelde om te winnen en SGV niet veel meer deed dan alleen maar tegenhouden.

De tweede helft was zo mogelijk nog slechter van SGV, weinig lukte en ook in de tweede helft creëerde SGV bijna geen kansen.

In de 59e minuut de 2-0, de verdediging van SGV wist een voorzet niet weg te ruimen en Menco Oedzes wist wel raad met deze kans en liet SGV doelman Vincent Dijk geheel kansloos.

Daarna was het einde wedstrijd voor SGV, het kleine beetje geloof als dat er al was verdween op slag.

Het werd steeds slechter aan de kant van SGV en Boerakker kreeg een aantal grote mogelijkheden.

Kort daarop de definitieve beslissing een voorzet wordt er weer niet uitgehaald door de SGV verdediging en daar wist Boerakker spits Willem Pieter Wouda wel raad mee, met een simpele voetbeweging laat Willem Pieter Wouda SGV doelman Vincent Dijk wederom kansloos 3-0.

Even later krijgt diezelfde Willem Pieter Wouda nog 2 dotten van kansen maar helemaal alleen voor SGV doelman Vincent Dijk verprutst Willem Pieter Wouda deze kansen door de bal verkeerd breed te leggen, bij de tweede poging redde SGV doelman Vincent Dijk met zijn voet.

Boerakker blijft de bovenliggende partij en maakt nog een goal, in de 81e minuut straft Menco Oedzes wederom geklungel in de SGV defensie af en maakt de 4-0 voor Boerakker.

Vlak voor het einde van de wedstrijd maakt Jos Hoeksema nog een doelpunt door een fout achterin bij Boerakker af te straffen en zodoende komt de 4-1 eindstand op de borden.

Deze eindstand mag niet eens geflatteerd genoemd worden want voor hetzelfde geld had Boerakker er nog een paar meer gemaakt.

Het was een en al droefenis bij SGV weinig lukte vanmiddag, het zal toch snel allemaal anders moeten, de koppies moeten leeg gemaakt worden en de neuzen moeten weer in dezelfde richting.

Een mooie voorbereiding wordt gekenmerkt door een valse start in de competitie, SGV doet zichzelf veel te kort en dat is jammer omdat SGV veel beter kan.

Volgende week weer een lastige tegenstander, een oude bekende de Fivel uit Zeerijp komt op bezoek op sportpark onder de Juffer in Schildwolde.

Nieuwe ronde nieuwe kansen!!

 

X